Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Nisan 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

ESNAFA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

ESNAFA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

 Ak Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, artık güçlü bir Türkiye’nin var olduğunu, Karaman-Konya’da sanayileşme hamlesinin gerçekleştirileceğini ve Karaman’ın 2.Cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Ak Parti merkez ilçe Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan, ilçe yönetim kurulu üyesi Mehmet Bayram ve Danışmanı Hidayet Yıldız ile birlikte KTSO’yu ziyaret eden Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, başkan Mustafa Toktay ile bir süre görüştü.

Teşvik kapsamına Karaman’ın dahil edilmesinde Elvan’ın büyük katkısının olduğunu belirten Toktay:”Bu karar zorlanmakta olan sanayicimize büyük rahatlık verdi.Bu arada farklı sorunlarımız var ki,bunlardan birisi Medaş.Sanayicimiz Medaş ile ilgili sürekli sorun yaşıyor.İkincisi Ermenek’de araç muayene istasyonunda büyük araçların muayenesi yapılmıyor.Üçüncüsü motorlu taşıtlarda fabrika çıkışı baz alınıyor, araç bazen satılmadan muayenesi geliyor.Ve esnafımız sıkıntı çekiyor, bin can suyu verilmeli.”

ELVAN:”SORUNLARI ÇÖZERİZ.”

Elvan,250 bin nüfuslu bir Karaman’ın 500 milyon dolar ihracat yapması önemli, onur verici. Sanayicilerimiz bizim gururumuz.Dengelerin değiştiği kargaşa ortamında sanayi ile uğraşmak kolay değil.Ama başardık ve artık güçlü bir Türkiye var.SGK primlerindeki indirim önemliydi, rekabet gücümüz açısından zaruriydi. Önümüzü açacak bir mekanizme oluştu. Karaman-konya’da sanayileşme hamlesi var, bölge Marmara gibi cazibe merkezi olacak.Bunu gerçekleştirecek her şeye sahibiz.Medaş’da geçmiş yıllara oranla gelişme var, siz sorun yaşıyorsunuz ve çözemiyorsanız haberimiz olsun, biz onları çözeriz.Ancak Medaş’dan son dönemde ciddi kaynaklar aldık ve yatırımlar yapılıyor,bunun içinde Medaş yöneticilerine teşekkür ediyorum.Ermenek’de muayene istasyonu için yeniden görüşme yapıp, çözmeye çalışacağım. 1475 sayılı yasa için çalışma başlatıp, neticeyi size bildireceğim.”

ESNAFA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Lütfi Elvan, esnafda sıkıntının olduğunu belirterek:”Piyasada durgunluk var, geçen yıla oranla daha fazla. Bakanımız Nihat Ergün ile görüştük ve bir çalışma başlattık.Kos-Geb’i devreye sokacağız ve bu destek ekonomik koordinasyon kurulunda masaya yatırılacak.Maliye Bakanı Ali Babacan’ın başkanlığındaki bu kuruldan bir destek çıkacağını bekliyorum.Esnafa destek sağlayacağız.”



Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık