Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

KALAYCI: “Sokak Hayvanları ile İlgili Probleme Kesin ve Kalıcı Çözüm Getireceğiz”

KALAYCI: “Sokak Hayvanları ile İlgili Probleme Kesin ve Kalıcı Çözüm Getireceğiz”

“PATİLER KÖYÜ” PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

 

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, hayata geçirecekleri Patiler Köyü Projesi ile sokak hayvanlarının tel kafesler içerisinde veya sokaklarda sağlıksız ve güvensiz bir şekilde değil, en az 7-8 hektarlık bir alanda, doğal ortamlarına uygun, modern, güvenli ve konforlu bir tesiste yaşayacaklarını belirtti. 

Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın da karşı karşıya kaldıkları büyük bir problemin ortadan kalkacağını belirten Kalaycı;

“Sokak hayvanları ile ilgili yaşanmakta olan problemin çözüme kavuşturulması her şeyden önce vicdani bir konudur. Sonrasında da yönetimsel bir sorumluluktur. Bu dünya hepimize ait. Sağlıklı ve güvenli bir ortamda huzur içerisinde yaşamak insanların olduğu kadar hayvanların da hakkı. Sokak hayvanları ile ilgili problemler maalesef şehrimizin kanayan bir yarası haline gelmiştir. Hem insanlarımız açısından hem de sokak hayvanları açısından bu soruna kesin ve kalıcı bir çözüm getirmek zorundayız. 

Başıboş şekilde ve özellikle geceleri sürüler halinde gezmekte olan sokak hayvanları hem kendi canlarını tehlikeye atmakta, hem de insanlarımızın tedirgin olmalarına sebebiyet vermektedirler. Sokaklar hayvanlarımız için emniyetli değildir. Her an bir aracın altında kalma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar. Ayrıca çöplerden son derece sağlıksız bir şekilde beslenmeye çalışmaktadırlar. İnsanları da etkileyecek hastalık riskleri de vardır. Bütün bunların önüne geçebilmek, hayvanların son derece sağlıklı, güvenli ve doğal ortamlarına uygun bir yerde yaşayabilmelerine olanak sağlamak amacıyla hazırladığımız Patiler Köyü Projemizi inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. 

Bünyesinde; serbest gezi ve oyun alanları, tedavi merkezi, ameliyathane, karantina bölgesi, yavrulu hayvanlar bölümü, kedi-köpek pansiyonu ve kedi evleri gibi birçok ünitenin yer alacağı bu köye, hayvan sever vatandaşlarımız ziyaretlerde bulunabilecek, hayvanların beslenmelerine yardımcı olabilecek ve hayvan sahiplendirilmesi yapılabilecektir. Köy içerisinde faaliyet gösterecek Eğitim Merkezinde de özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamaya ve hayvanlarla dost olmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacaktır. Şehir merkezimizde uygulamaya geçireceğimiz Mama Kumbarası Projesi ile de hayvanların mama ihtiyaçlarının bir kısmının karşılanmasını amaçlıyoruz. Bizler yeryüzündeki diğer canlılara sevgi ve merhametle yaklaşmazsak, Yaradan’dan nasıl merhamet bekleriz. 

İnşallah hem bu projemizin hayata geçirilmesi hem de bu alanda yapacağımız diğer çalışmalarla birlikte Karamanımız, hayvanlar için de güvenli, rahat ve huzurlu bir şehir haline gelecektir.” dedi.   

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık