Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Mevlüt Akgün Önemli Projelerini Gazetecilere Yerinde Anlattı

Mevlüt Akgün Önemli Projelerini Gazetecilere Yerinde Anlattı

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün en önemli projelerini gazetecilere yerinde anlattı. Karaman basın mensupları toplu olarak Kale, Millet Bahçesi, Höyük, Hamza Zindanı, Hatuniye ve Göç Anıtında Mevlüt Akgün tarafından yapılan proje anlatımlarını dinlediler. Günün akşamında ise Mevlüt Akgün ailesi ile birlikte gazetecilerle iftar sofrasında bir araya geldi.

Akgün sahada proje yerlerinde yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;
 
Karaman Kalesinin önündeyiz. Kalenin etrafındaki döküntü, yıkık mezbelelik halleri görüyorsunuz. Belediyemiz, pek çok tesisi terk ettiği gibi maalesef kaleyi de kendi kaderine bu haliyle terk etti. Bizim projelerimiz arasında yer alan Kale etrafındaki yeni nesil kafe işletmesi bir sosyal tesis ve bir düğün salonu yapacağımızı söylemiştik. Fakir aileler için düşündüğümüz alt gelir gruplarına yönelik bu düğün salonu işte buraya yeniden inşa ederek hem yazlık hem kışlık olarak Karaman insanına hizmet edecek hale getireceğiz. Belediye Düğün Salonu burada olacak. Kaleyi yeni bir yaşam alanı olarak Karaman'a kazandıracağız.
 
Millet bahçesindeyiz. Eski hastanemizin olduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa edilen, ama ne gariptir ki belediyemizin devralmadığı bir park burası. Türkiye'de belki ilk defa bir valilik, şehir merkezinde gördüğünüz gibi bir park işletiyor. Bu millet bahçesini valilikten devralacağız, işletmesini biz yapacağız. Ayrıca gördüğünüz bu yolu trafiğe kapatmak istiyoruz. Burayı da yürüyüş yoluna dahil edeceğiz. Böylelikle Kızlar Türbesini de bu tarihi alanın içerisine katıp buradan İsmet Paşa'dan insanlar yürüyerek kaleye kadar gelsin. Millet bahçesi ile Kale bir bütün olacak. Mevlâna Sevgi Yolu dediğimiz yol da İsmet Paşa'dan kent meydanından itibaren devam edecek yol kaleye kadar. Amacımız Kale ile millet bahçesini birleştirmek.
 
Höyük alanındayız, Karaman'a deklare ettiğimiz, açıkladığımız proje alanlarımızdan birisi. Höyük alanı baktığınız zaman bir tarafı Mut yolu karşıda Dağ Oteli dediğimiz ve Türk Dünyası Kültür Parkı dediğimiz alan var. Bir taraftan yarma dediğimiz işte Mersin istikametine giden alan, bir taraftan vilayetimiz olduğu bölge. Burası çok eski zamanlardan beri Karaman'da Höyük alanı olarak adlandırılan. Hatta buradan kaleye kadar yürüyüş bir tünel olduğu söylenilen alan, yıllardan beri ihmal edilmiş bir alan. Alanın güzelliğine baktığınız zaman, çevreye hakimiyetine baktığınız zaman burada yapılacak bir düzenleme, Konya Alaattin Tepesi benzeri peyzaj düzenlemesi, yürüyüş yolları ve oturma gruplarıyla beraber burası bir yaşam alanı haline gelecek. Alanı olduğu için kalıcı yapı yapma imkânınız yok ama burada taşınabilir şekilde yapılar inşa edebiliriz. Burası Karaman'ın yeni cazibe alanlarından biri haline gelecek. Mut yoluna olan yakınlığı da ayrı bir avantajı olacak yani ulaşım anlamında. Dolayısıyla biz burayı kendi projelerimiz arasında değerli olan projelerden biri olarak kabul ediyoruz. Belediyeyi kazandığımızda 5 yıl içerisinde burayı Karaman'ın özlediği, sevdiği beğendiği, gelmek için can attığı bir alan haline getireceğiz.
 
Kıymetli arkadaşlarım, bizim cam seyir terası diye düşündüğümüz alan bu aksta olacak. Bu bölgede Karaman’ı karşıdan gören buradan Karaman’ı seyredebileceğiniz turkuaz renkli bir cam teras yapmayı düşünüyoruz. Bu seyir terası Karaman'ın turizmine katkı verecek ve yabancı pek çok ziyaretçinin özellikle gelip ziyaret edeceği bir alan olacak. Kenarında peyzaj düzenlemeleri olacak aynı zamanda bu bölgeyi yan taraftaki mekanlardan ayırmak suretiyle burada bir gezi alanı, cam teras alanı, çay kahve hizmeti vereceğimiz bir alanla birlikte amacımız hem bu istikametten geçen yolcuların da dikkatini çekecek dönüp işte gelip burada ziyaret edecekleri buradan Karaman'ı seyredecekler yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir alan haline getirmek istiyoruz.
 
 
Şimdi de Hatuniye Medresesi diye bilinen Karaman'ın en tarihi mekanlarının birinin önündeyiz maalesef belediyemiz kapısına kilit vurmuş. Burayı da kaderine terk etmiş durumda. Şehirde önemli bir kütüphane eksikliği var. Burayı Karaman'ın gençlerine Karaman'ın insanına hizmet edecek bir kütüphane haline getirmek istiyoruz. Bununla ilgili vakıflarla bir görüşmemiz oldu. İnşallah Medreseyi aslına uygun olarak asli vazifesine asli misyona uygun olacak hale getirmek istiyoruz.
 
 
Değerli arkadaşlar şu anda Göç Anıtındayız. Karaman'da Avrupalı gurbetçilerimiz tarafından inşa edilen göç heykelinin yanındayız. Karaman'ın acıklı göç hikayeleri var daha sonra mutluluğa dönüşen. Bunlardan birisi 1964 yılında Karaman çarşısında meydana gelen yangınla özellikle Avrupa'ya göçün kapısı aralandı ve pek çok gurbetçimiz Batı Avrupa ülkelerinde başta Hollanda, Almanya, Fransa gibi ülkelerde yaşıyorlar. Karaman hasreti çeken hemşehrilerimize bir Hollanda Park inşa edeceğiz. Özellikle yaz aylarında Karaman'ı ziyarete gelen izne gelen gurbetçilerimizin çok ilgi göstereceği önemli bir mekan olacak. Burası önemli bir yaşam alanı olacak onun merkezinde bir tane yel değirmeni, etrafında Hollanda'dan getirilecek objelerle birlikte dizayn edeceğiz. Hollanda Karamanlılar vakfımız Hollanda'daki yaşayan hemşehrilerimiz bu projeye çok yoğun ilgi gösterdi. Gurbetçi Festivali de yapacağımız bir alan haline getireceğiz ve onun merkezine de bir göç müzesi düşünüyoruz.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık