Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

18 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz'dan Asgari Ücret Açıklaması

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz'dan Asgari Ücret Açıklaması

Belirlenen asgari ücretin beklentileri karşılamadığını belirten Başkan Koz; “Yaklaşık bir aydır merakla ve umutla beklenen 2020 yılı asgari ücreti dün açıklandı. Bugüne kadar asgari ücret ile geçinmek zorunda kalmayanların belirlediği asgari ücret AGİ dahil 2.324,70 TL olarak belirlendi. Tabi belirlenen bu ücret bizi yanıltmadı ve üzdü. Asgari ücretle geçinmek zorunda kalan, devletin belirlediği rakamlara göre açlık ile tokluk arasında gidip gelen ve özellikle ‘jest’ açıklamasından sonra ümitlenen kardeşlerimizi de derinden yaralayan bu ücret ne emeğin karşılığıdır ne de durma noktasına gelen piyasaya bir can suyu olabilir.” dedi.

Başkan Koz, “Asgari ücret doğrudan 7 milyon kişiyi ilgilendiriyor ancak bunların ailelerini de hesaba katarsak yaklaşık 28 milyon kişi bu ücretle geçiniyor. Şunu asla unutmamak gerekir ki asgari ücret ülkemizde ki yaklaşık 1 milyon 800 bin esnafı yani aileleri ile birlikte 7 milyon 200 bin kişiyi daha doğrudan etkilemektedir. İnsanlar cebinde para olursa alışveriş yapar, ihtiyaçlarını ertelemez, ihtiyaçlarının bir kısmını değil tamamını alır. Bu da esnafın işlerinin artmasına sebep olur.” diyerek Asgari ücretin 35 milyon kişiyi doğrudan etkilediğine vurgu yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un asgari ücreti açıkladığı konuşmasına dikkat çeken Yasim Koz, “Sayın bakan asgari ücreti açıklarken, biz söylesek kimsenin inanmayacağı bir itiraf yaptı. Bakınız Sayın Bakan’ın cümlesi aynen şöyle ‘Biri bu sene olmak üzere 12’si işveren temsilcileri ile imzalanan oy çokluğuyla, 2’si işçi temsilcileri ile imzalanan oy çokluğuyla, biri geçen sene olmak üzere 4 görüşmede de oy birliğiyle sonuçlanmıştı.’ Yani Sayın Bakan diyor ki bugüne kadar 18 defa asgari ücret belirledik ve bunları belirlerken hükümet olarak 12 defa işverenin, zengin yanında olduk. Vatandaş arasında dillendirilen ‘Bunlar (AKP) zengini sever.’ Sözlerini doğrular nitelikte bir açıklama yaptı Sayın Bakan.”

Başkan Koz, 2019 yılında temel harcama kalemlerinden bazılarına gelen zamları anımsatarak “2019 yılı içerisinde yaklaşık olarak; elektriğe %32, doğalgaza 32, çaya %32, benzine %20, şekere %16 zam yapıldı. Bu zamlara rağmen hesaplanan! Enflasyon %10,56. Asgari ücrete yapılan zam ise enflasyonun üstünde! %15,03. Ne kadar ilginç değil mi!” dedi. 

Vatandaşın boş yere ümitlendirildiğini ifade eden Başkan Koz açıklamasını şöyle bitirdi. “Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’nun ‘Asgari ücret tespit edilirken hedef açlık sınırı değil yoksulluk sınırı olmalı.’ açıklamasından sonra gelen ‘jest' açıklaması asgari ücretle çalışan kardeşlerimizi ümitlendirmiş, bizi de memnun etmişti. Ancak açıklanan asgari ücret ile görülüyor ki vatandaş boşa ümitlendirildi. Merak ediyoruz, acaba bu ücret jestli ücret mi? Gelen tepkilere göre jest daha sonra mı yapılacak? Dikkat ediniz Diyanetin fitre hesabına göre asgari ücret 2.760 TL olmalı. Bütün bu haksızlıklara rağmen vatandaşlarımızı yine de ümit var olmaya davet ediyoruz. Saadet Partisi iktidarında asgari ücret hedefi açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olacaktır ve buna göre asgari ücrete her yıl gerçek enflasyonun üzerinde zam yapılacaktır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık