Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Saadet Partisinden AK Partiye Yazıklar olsun…

 Saadet Partisinden AK Partiye Yazıklar olsun…

 AKP, Yabancılara büyük imtiyazlar veren, Milli Menfaatlere ters;  Petrol Yasasını çıkardı;

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada; “ Kesinlikle tasvip etmediğimiz, Taksim Gezi Parkı Olaylarının dış mihrakların işi olduğu, Millet Taksim Olaylarına odaklanmışken ve yakma-yıkma eylemleri esnasında Meclisten Yabancılara imtiyaz sağlayan Petrol yasası çıkarıldı.

 Bundan takribi 2 veya 3 ay önceleri olması gerekir; Enerji Bakanı Taner Yıldız televizyonlarda gözüküyor, Türkiye’de Petrol Doğalgaz arandığını gösteren arka plandaki görüntülerle ve güzel gelişmelerle Sayın Bakan, Türkiye’ye sağlayacağı katkıları anlatıyordu. Sayın Bakan, mütevazi bir tavır içerisinde ve seyredenler için ‘vay be nereden nereye, adamlar yapıyor görüntüsünde’, sağlam, emin adımlarla, vatandaşa boş vaatler verilmeyeceğini, neyse o şeklinde, ifadeler kullanarak ekranlarda boy gösteriyordu.

Bu gerçekte aramanın, Sayın Bakan’ın ekranlarda gözükmesinin nedeni; bir kez daha AKP’nin şovlarla ve Image Maker’larla var olan ürün olduğunu, Yabancılara sağlanan bir Kapitülasyon’la, geçenlerdeki AKP’nin çıkardığı Türk Petrol Kanunu’yla görmüş olduk.

Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yürürlüğe giren yasada; Türkiye’nin milli menfaatleri bir kenara bırakılarak, yabancılara büyük imtiyazlar tanındı. Petrol Şirketleri Türkiye’nin her yerinde petrol arama hakkı elde ederken, Türkiye’nin bu şirketlerden alacağı yüzde 2’lere kadar düşüyor. Bir çok vergiden muaf olan şirketler, ihracattan sağladıkları geliri de yurt dışında tutabilecek. Yabancılara bu denli kapitülasyon verilmesi yıllardır ‘Türkiye’de petrol yok’ söylentilerini de boşa çıkarmış oldu.

AB Uyum Yasalarına imza attılar, Başbakan’ın Avrupa parlamentosu tutumunun kıymeti-harbiyesi yoktur.

AKP, Yabancılara sağladığı Petrol kanunu imtiyazını ört-bas etmek için olsa gerek, Avrupa Parlamentosu haddini aşarak Taksim olaylarıyla ilgili güya Laiklik dersi vermeye kalktığı meselede…. AB uğrunda kendini paralayan AKP hükümeti, Avrupa Parlamentosu’nun kararını iade edeceklerini, Sayın Başbakan’ın ağzından bağırmalı-çağırmalı, seçmene selamlı, Sakallı Hüsnülere yönelik bilindik tavırlarla, kıymeti- harbiyesi olmayan şekilde söylendi.

Sayın Başbakan,  AB’ ye bağırmalı-çağırmalı söylemlerinde samimiyse, AB ye girmekten vazgeçtik ve AB bakanlığını lağvederek ve Merhum Erbakan Hoca önderliğinde kurulan D-8 ler harekete geçirerek  bu yönde bakanlık kursun. Mesela;  AB uyum yasalarıyla gelen Domuzu kasaplık et statüsüne sokan karar gibi, Zinayı suç olmaktan çıkaran yasa, Gay ve Lezbiyenlere dernek kurmaya teşvik eden değişiklik, süt bankacılığı gibi ve benzer şeyleri iade ederek cesur adımlar atmasını tavsiye ediyoruz… Ama nafile; çünkü o meşhur heykelin önünde imza attılar.

AKP 10 yıllık iktidarında Faiz Lobisine hizmet etmiştir;

Bir diğer mesele Taksim-Gezi parkının oluş sebebi faiz lobisine bağlayan Sayın Başbakan, sanki 10 yıllık AKP hükümeti iktidarında gerçekte hizmet ettiği yer Faiz Lobisi değilmiş tavrında olduğudur. Bu suçunu kapatmak için her zamanki tavrıyla, yani bağırarak-çağırarak değilleri oynamaktadır. Neden? Çünkü Sakallı Hüsnüler gerçeği değil, oynandığı gibi sanması ve böyle oyalanıp avunması içindir.

Saadet Partisinden AKP ye yazıklar olsun;

AKP, Taksim-Gezi Parkı’nda yangını söndüreceğine, düzenlediği mitinglerle olayları büyüterek politik rant peşinde koşmaktadır. Mitinglere destek vermesi içinde Saadet Partisinden yardım istemektedir. Saadet Partisi tarafından, ‘kime karşı ne mitingi?’ diye sorulduğunda kızıyorlar. ‘Bu bir tepki mitingi değil, seçim mitingidir. 2014 yılı mahalli seçimlerin startını veriyoruz’ diyorlar. ‘Olamaz böyle şey! Siz politik rant peşinde koşuyorsunuz!’ dediğimizde ‘Başbakan’ın ağzından bizzat Saadet Partisine ‘Yazıklar olsun deniliyor!’

“SAYIN BAŞBAKAN ASIL KİME YAZIKLAR OLSUN DENİR BİLİYOR MUSUNUZ?
Yazıklar olsun,

10 yıllık iktidarında faiz lobilerine 600 milyar dolar ödeme yapıp da, bugün faiz lobisinden şikâyet edenlere.

Yazıklar olsun,
IMF’ye borcumuz bitti diyerek, ülkenin borcunun bittiği havasını oluşturarak milleti yanıltıp, 10 yıllık iktidarında ülkenin borcunu 217 milyar dolardan 600 milyar dolara çıkaranlara.


Yazıklar olsun,
Irkçı emperyalizmin istek ve arzularına uygun olarak, Türkiye’nin hava ve deniz limanlarını Amerikan ve diğer işgal askerlerine kullandırtanlara, Irak’ta milyonlarca Müslümanın katline sebebiyet vermek suretiyle ortak olanlara,

Yazıklar olsun,
Yine Irak'ta Müslüman kadınların namusunu iffetini kirleten alçaklara sözüm ona cesur ve yürekli sıfatı atfederek dua edenlere.

Yazıklar olsun,
Yazıklar olsun İsrail ve Amerika’nın isteği ve arzusu doğrultusunda hareket edip, Suriye’de uzun yıllar sürecek kardeş kavgasına sebebiyet verenlere.

Yazıklar olsun,
Sırf İsrail istemiyor diye toplanan yardımları, çaresiz, mağdur yardıma muhtaç Gazze halkına ve temsilcilerine gerektiği şekilde ulaştırmayıp, bu paraları bankada faize yatıranlara.

Yazıklar olsun,
Avrupa’nın peşine takılıp, hatta Avrupa Birliği Bakanlığı kurup, sonra Avrupa’dan şikayet edenlere…
Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun..”  ifadesinde bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık