Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da, Goalball 2. Lig Müsabakaları Başladı

Karaman’da, Goalball 2. Lig Müsabakaları Başladı

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen kadınlar ve erkekler Goalball 2. Lig 1. Devre müsabakalarına 20 takımdan 200 sporcu katılıyor. 
Yunus Emre Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Bugün burada Türk Dili’nin Başkenti Karaman’ımız da sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. 5 gün boyunca devam edecek bu önemli müsabakada sporcularımıza, antrenörlerimize ve hakemlerimize başarılar diliyor, böylesine güzel bir müsabakanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Goalball’un önemli bir spor branşı olduğunu belirten Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ise, “Goalball, engellilerin dünyadaki yaptığı tek branş. Yani sağlıklı bireylerin yapmadığı bir branş. Biz bu branşta dünyada ki sayılı ülkeler arasındayız. 2015 erkekler ve kadınlar Avrupa Şampiyonluğu, 2016 kadınlar Paraolimpik altın madalya ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde takım sporlarında alınan ilk federasyon altın madalyasını Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu almıştır. Özellikle 2020 Tokyo Paraolimpik Oyunlarında biz tüm dünyaya şunu diyoruz, Goalball’da biz orada varız ve madalya alacağız” şeklinde konuştu.
Görme engelliler için çok mücadele ettiklerini belirten Sayyıdan sözlerine şöyle devam etti:
“Bugüne kadar spor alanında yaptığımız mücadele aslında görme engellilerin üretken, verimli, emek veren ve çaba harcayan bireyler olduğunu gösterdi. Bizde görme engelliler olarak ülkemizin manevi değerlerini koruyarak ülkemizi uluslararası alanda ne şekilde temsil edeceğimizin bilincindeyiz, yolumuzun açık olduğunu biliyoruz, desteğimizin büyük olduğunu biliyoruz. Bu müsabakalarda da tüm sporcu, hakem ve antrenörlerimize başarılar diliyor, sakatlığın olmadığı güzel bir müsabaka olmasını temenni ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından müsabakalar Erzurum Yakutiye ESK ile Samsun Ayvacık ESK spor kulüpleri arasında oynanan günün ikinci karşılaşması ile sürdü.
Goalball 2. Lig 1. Devre müsabakalarının açılış törenine, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İşkur İl Müdürü Kenan Ateş, PTT Baş Müdürü Faik Göksüçukur, antrenörler, sporcular, hakemler ve vatandaşlar katıldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık