13 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

TAEKWONDO MİNİKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KARAMAN'DA

TAEKWONDO MİNİKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KARAMAN'DA

 İlimizde yapılması planlanan ancak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğündeki ‘Kaos’ nedeniyle alınarak, Konya’ya verilen Taekwondo Minikler Türkiye şampiyonası, AK Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ‘ın görüşmeleri sonunda yeniden Karaman’a verildi. Rakamın 2 bin  500‘e ulaştığı şampiyona 2-5 Eylül 2013 tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek.

Bir ilin tanıtımında en iyi aracın spor olduğu gerçeğinden hareket ederek,. Karaman’da fazlaca spor organizasyonu yaparak hem ilin tanıtımına katkı vermek, hem de iç turizmde gelecek sporcularla esnafa ekonomik manada destek olmayı hedefleyen AK Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, büyük bir hizmete daha imza attı. Taekwondo Federasyonu faaliyet proğramına göre, minikler Türkiye şampiyonası 2-5 Eylül tarihlerinde yapılacağı belirlendi. Bunun üzerine Taekwondo federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Genel Koordinatör Ramazan Erçin ile yapılan görüşmeler sonunda , yaklaşık 2 bin 500 katılımı ile 4 gün sürecek şampiyonanın Karaman’da yapılacağı açıklandı.Yetkililer içerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde gelerek, şampiyonanın yapılacağı salon ve konaklama yerleri hakkında inceleme yapacaklardı.Ne var ki ;Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yaşanan müdür krizi nedeniyle, federasyon yetkilileri gelmedi ve şampiyonanın Konya Selçuklu Belediyesi kongre ve spor merkezinde yapılacağını federasyon sitesinden ilan etti.

Konudan anında haberi olan AK Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan olaya müdahil oldu ve Gençlik  Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile yaptığı görüşmeler sonunda; Taekwondo Minikler Türkiye şampiyonasının ilimize yeniden verilmesini sağladı.

 

Yaklaşık 5 gün süre ile 2 bin 500 sporcu ve ,idareci,hakem’in yanı sıra miniklerin ailelerinin de geleceği düşünüldüğü zaman rakamın hayli yüksek olacağı ve bu kişilerin  bu süreç içerisinde hem Karaman’ı yakından tanıma, hem de ile ekonomik olarak bırakacağı gelirler nedeniyle çok büyük önem arz ettiği bir gerçek.Spor camiası bu hizmetinden dolayı Lütfi Elvan’a teşekkür etti.

yukarı çık