Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karamanlı çiftçinin tek umudu mısır

Karamanlı çiftçinin tek umudu mısır

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, bu yıl kuraklık ve dolu felaketi nedeniyle perişan olan Karaman çiftçisinin yüzünü mısıra verilecek olan iyi bir taban fiyatının güldüreceğini söyledi.
Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Orhan ile birlikte mısır tarlalarında incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karamanlı çiftçinin bu yıl çok kötü bir yıl geçirdiğini belirterek, “Kış mevsiminde Karaman’a ciddi bir yağış düşmedi. Olmayan yağışın üzerine don ve dolu zararı da eklenince üreticinin tek umudu mısır kaldı diye konuştu. 
Muğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bazı köylerimizde 10 gün önce dolu felaketi yaşandı. Bu felakette başta mısır olmak üzere bütün ürünlerde yüzde 100’e varan zararlar oluştu. Doludan zarar görmeyen bölgelerde ise mısırlar oldukça iyi durumda. Bu nedenle çiftçinin tek umudu mısır kaldı. Bizlerin beklentisi devletimizin mısıra iyi bir taban fiyatı vermesidir. Çiftçimiz mısırda da iyi bir fiyat alamaz ise durumu çok kötü olacak dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık