Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Belediye Başkanı Atila Zorlu Basın Toplantısı Düzenledi

Belediye Başkanı Atila Zorlu Basın Toplantısı Düzenledi

Ermenek Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Toplantıya Belediye Başkanımız Atila Zorlu, Belediye meclis üyelerimiz, İlçe Parti Başkanları, Kooperatif Başkanları, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. İlçemizdeki kapalı olan madenlerimizin aktif duruma geçirebilmek için toplantıya katılanlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu ve toplantı basın bildirisinin okunmasıyla sona erdi.
Belediye Başkanımız Atila Zorlu tarafından yapılan basın bildirisi;

BÖLGEMİZİN MADEN KAZASI İLE DEĞİŞEN KADERİNİ
YENİDEN YAZMAK İSTİYORUZ.

28.10.2014 tarihinde İlçemizde meydana gelen ve 18 Kişinin ölümüyle sonuçlanan elim maden kazası sonrasında maden işletmeleri kapatıldı. Taşeli Bölgesi olarak adlandırılan Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler İlçelerini kapsayan yaklaşık 1.850 km2 ’lik alanda yaşayan 50.000 hemşerimiz dolaylı ve direkt olarak madenlerden geçimini sağlamakta olduğundan, bu olay bölge halkımızın maddi ve manevi olarak olumsuz etkilenmesine sebep oldu.
50 yılı aşkın zamandır geçimini madencilik ve tarımdan sağlayan Taşeli Bölgesi halkımızın maden ocaklarının kapanmasından sonraki en büyük sorunlarından birisi olan işsizlik ve istihdam sıkıntısı nedeniyle bölgemiz çevre İl ve İlçelere doğru yoğun bir göç sıkıntısıyla karşı karşıya kalmaktadır.
Taşeli Bölgemizin coğrafi yapısının tarım ve hayvancılığa elverişli olmaması, en verimli tarım arazilerinin 2002 yılının Temmuz ayında yapımı başlanan ve 2014 yılında kesin kabulü yapılarak enerji üretimine başlayan Ermenek HES baraj sularının altında kalmış olması, geriye kalan arazilerin ise küçük boyutlarda ve makinalı tarıma elverişli olmaması ile sulama sorunları vb. sebeplerden dolayı bölgemizde tarım ve hayvancılık da bölgemiz halkı için geçim kaynağı olmaktan çıkmıştır.
Taşeli bölgesinde vardiyalı sistemle gece gündüz sürekli üretim yaparak çalışarak ailesinin geçimini sağlayan yaklaşık 5000 maden işçisinin ve kömürün taşınması için faaliyet gösteren, nakliye sektöründe çalışan yaklaşık 750 kişinin madenlerin kapatılması nedeniyle işsiz kaldığı ve bunlara zincirleme olarak çalışan diğer sektörlerin de bundan dolayı faaliyet gösteremediklerinden İlçemiz esnafları da kepenk kapatma noktasına geldiğinden kaynaklı olarak bölge halkımızın sosyol ekonomik sıkıntılarını da beraberinde getirmiştir.
Örneğin geçim sıkıntısı, aile içi şiddet, boşanma, banka kredilerinin ödenememesi, iş bulmanın zor olması vb. nedeniyle bu kişilerin bu sıkıntılarının çözümü için ya da ailelerinin geçimlerini sağlayamadığından dolayı İlçemizden büyük bir göç dalgası başladığı görülmektedir dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık