Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Nisan 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Kim-Der den Geylani'yi anma porgramı

Kim-Der den Geylani'yi anma porgramı

Karaman’da 23.’sü düzenlenecek olan anma programına tasavvuf camiasının önde gelen isimlerinden yoğun ilgi gelmeye devam ettiği söylendi. Kim-Der yönetiminden yapılan açıklamada;
‘’ Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin 23. kuşaktan torunu Doç. Dr. Fadıl Geylani, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tasavvuf ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Dilaver Gürer, Merkezi Irak’ta bulunan ve ‘Bırifkan seyitleri’ olarak bilinen aileye mensup iki seyidimiz programımıza katılacaklardır’’ denildi. Geçtiğimiz günlerde ‘Ehli Sünnet aşığı Halveti Uşşaki Şeyhi Fatih Nurullah Efendi ve Abdullah Taylan Hocaefendi programımıza katılacaklarını bildirdiler’ şeklindeki açıklama ile hazırlık aşamasında olmasına rağmen ses getiren programa tasavvuf camiası yoğun ilgi gösteriyor.
Doç. Dr. Fadıl Geylani Kimdir:
Seyyid Şerîf Muhammed Fâdıl Ceylânî El-Haseni. 1954 Yılında, Türkiye’nin Doğusunda Âlimleri Ile Ünlü Siirt Ilinin Kurtalan Ilçesinin Cimzerk Köyünde Doğdu. Şu Anda İstanbul’da Ikâmet Etmekte.  
Dedesi Seyyid, Şerif, Âlim, Muhterem Ve Kâmil Insan Şeyh Muhammed Sıddîk Ceylânî El-Hasenî’nin Ve Babam Seyyid, Şerîf, Âlim, Allâme, Fehim Denizi Muhammed Fâik Ceylânî El-Hasenî’nin Terbiyelerinde Büyüdü.
Daha Iki Yaşımda Iken Dedesi Geylânî Neslinden Seyyid Ve Şerifleri Ile Meşhur Olan Köyü Teylan’a (Allah Orayı Korusun) Yanına Aldı. 13 Yaşına Kadar Onun Yanında Yetişti. O Fadıl Geylani’yi Medîne-I Münevvere’ye Gönderdi. Oradan Da Âlimler Menbaı Olan Cimzerk’ta Yaşayan Babasının Yanına Döndü. Dînî Ilimleri Onun Yanında Tahsil Etti. 
Daha Sonra Medîne-I Münevvere’ye Gitti. Abdülkâdir Geylânî’nin Kitaplarını Orada Araştırmaya Başladı. Bu Araştırması 1978 Yılında Başladı Ve 2002 Yılına Kadar Devam Etti. Bu Târihten Îtibâren Bütün Meşgûliyetlerini Bir Yana Bırakarak Tüm Zamânımı Seyyid Abdulkadır Geylânî’nin Kitaplarını Araştırmaya Ayırdı. Bu Durum Hâlen Devam Etmektedir.
Prof. Dr. Dilaver Gürer Kimdir:
1965’te Yozgat’ta doğdu. 1981 yılında Yozgat Lisesi’nden, 1986 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyât Fakültesi’nden mezun oldu. Bir yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Hazîran 1987’de Başbakanlığa bağlı Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’nda (İstanbul) “başbakanlık uzman yardımcısı” olarak göreve atandı. 1992-1993 öğretim yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tasavvuf Bilim Dalında doktoraya başladı. 1995’te Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde Tasavvuf Anabilim Dalı’nda araştırma görevlilisi oldu. Prof. Dr. Mustafa Tahralı’nın danışmanlığındaki, “Abdülkâdir Geylânî ve Kâdiriyye’nin Kolları” isimli doktora çalışmasını 1997’de tamamladı. Fransa ve Mısır’da branşı ile ilgili araştırmalarda bulundu. 1999 yılında yardımcı doçentlik kadrosuna atanan Dilâver Gürer, 2002 yılında İlâhiyat (Tasavvuf) alanında doçent, 2007 yılında da profesör oldu.
Prof. Dr. Gürer halen Necmettin Erbakan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanlığını devam ettirmektedir. Arapça, İngilizce ve Farsça bilmektedir. Yayınlanmış çok sayıda kitap ve makâlesi vardır. Branşı ile ilgili pek çok ulusal ve uluslararası ilmî organizasyonlara iştirak etmiştir.
Bırifkan Seyitleri Kimdir:
Bırifkani’ler 10. imam olan ve şecere’nin 9.sırasında yer alan, İmam Ali Hadi’nin soyundan gelirler. 
Bu aileye 8.İmam olan ve şecere’nin 7.sırsında yer alan, İmam Ali Rıza’dan başlayarak 20.sırada yer alan Seyyid Muhammed Yusuf Sadreddin’e kadar İmam Rıza’ya nispetten Radewi (Rezevi) denmiştir.Bu ailenin atası olan ve 20.sırada yer alan Seyyid Eyyüp Hemedani’den(Rezewi) itibaren bu aileye Hemedan’a nispeten Hemedani demiştir. 
26.Sırada yer alan Seyyid Ahmet Ahlati, Ahlat’a gelmiştir.(h.v:751) .Bu tarihten sonra bu aileye Ahlat’a nispeten, Ahlati denmiştir. 
36. Sırada yer alan Seyyid Şemseddin-i Kutb Halveti Ahlati-Bırifkani(V.H.1085) , Osmanlı ve Safevîler arasında cereyan eden savaştan dolayı, Ahlat’ı terk edip Irakın Duhok kentine bağlı olan Bırifkan köyüne yerleşir. Bu tarihten sonra bu aileye o köye nispeten Bırifkani denmiştir. Bırifkani’ler şu an Irak’ın Duhok, Musul ve köylerinde,Suriyenin Hama şehrinde, Türkiyenin Diyarbakır, Erzurum Karayazı ilçesi, Bitlisin Ahlât ve Adilcevaz ilçeleri ve Vanın Erciş ilçesinde yaşamaktadırlar. 
Hz.Muhammed (a.s) ’dan günümüze kadar Bırifkanlıların silsilesi şöyledir: 
Seyyide FATİMET’üzzehra,El-Betul(a.s) ,binti Resullullah(s.a.v) ,Zevcetu Ali ibni Ebitalib(a.s) 
İmam HÜSEYİN şehid-i kerbela 
İmam ALİ Zeynelabidin 
İmam MUHAMMED Bakır 
İmam CEFER-i Sadık 
İmam MUSA-İ Kazım 
İmam ALİ Rıza 
İmam MUHAMMED Cevad 
İmam ALİ Hadi 
İmam CAFER-İ Zeki el musaddak. 
Seyyid ALİ el muhtar 
Seyyid ABDULLAH el Muntahib 
Seyyid AHMED-i Taki 
Seyyid MAHMUD 
Seyyid MUHAMMED 
Seyyid CAFER Ebu Hars 
Seyyid ALİ ebi müeyyed el meşhur bil Veherat ve keza bi Şuayb 
Seyyid HÜSEYİN Celaleddin 
Seyyid MUHAMMED YUSUF Sadreddin 
Seyyid EYYUB Hemedani 
Seyyid Ebi Yakub YUSUF Hemedani 
Seyyid Ebi Müslim SELİM El Iraqi El Hemedani 
Seyyid YUSUF Hemedani 
Seyyid SALİH Hemedani 
Seyyid Emir El Kebir Zeynelabidin ALİ el Hemedani El Meşhur bi zurdani el mülakkab bi muvahadil horasani 
Seyyid AHMED Ahlati 
Seyyid Haci NİZAMÜDDİN Ahlati 
Seyyid Ebi Hasan ALİ Ahlati 
Kemal-ül milleti veddin Seyyid HÜSEYİN Ahlati 
Seyyid Baba MANSUR Ahlati 
Seyyid İSHAK Ahlati 
Seyyid ABDULGANİ Ahalti 
Seyyid SÜLEYMAN Ahlati 
Seyyid MUSA Ahlati 
Seyyid ABDÜLKERİM Ahlati 
Seyyid, Allame, ŞEMSEDDİN Kutb-i Ahlati-Bırifkani 
Seyyid ZEYNELABİDİN Birifkani 
Seyyid EBUBEKİR Bırifkani 
Seyyid NUREDDİN Bırifkani 
Seyyid EBUBEKİR Bırifkani 
Seyyid MUHAMMED Bırifkani 
Seyyid YUSUf Bırifkani 
Seyyid İSA Bırifkani 
Seyyid HÜSEYN Bırifkani 
Seyyid HASAN Bırifkani 
Seyyid MUSA Bırifkani 
Seyyid MUHAMMED Bırifkani 
Seyyid MUSA Bırifkani 
Seyyid Mahmud Bırifkani (Bırifkan Seyyidleri'nin yazarı) 
Seyyid Mahmud Bırifkani “Bırifkan Seyyidleri ” adlı eser’de (Poyraz Ofset.2011.Ankara) bu ailenin 1400 yıllık geçmişini detaylı bir şekilde anlatmıştır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık