Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

01 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

‘AŞK GREVİ’ KMÜ’DE SAHNE ALDI

‘AŞK GREVİ’ KMÜ’DE SAHNE ALDI

 Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda sahnelenen ve Yazar Savaş Aykılıç’ın Aristophanes’in Lysistrata adlı oyunundan esinlenerek yazdığı Aşk Grevi isimli tiyatro oyununda, toprak derdine düşen ve bu yüzden sürekli savaş halinde olan erkeklerini dize getirmeye çalışan kadınların hikâyesi sergilendi.
Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen ve altı üniversite öğrencisinin görev aldığı oyunu izlemeye gelenler arasında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci vardı.

“Oyun Karaman’da halka açık ve ücretsiz olarak tekrar sergilenecek”

KMÜ Sinema ve Tiyatro Topluluğu Başkanı Damla Melike Erdoğan, sergilenen oyunun içeriği ile ilgili bilgi vererek “Oyunumuz savaşın getirdiği yıkıma daha fazla dayanamayan Anadolu’nun fedakâr kadınlarının, “Bir olmazsak biz olamayız” diyerek birlik olmalarını ve barış ortamı sağlanıncaya kadar erkeklerine aşk grevi uygulamaya karar vermelerini anlatıyor.” dedi. 

Aşk Grevi’nin ilerleyen günlerde Karaman’da halka açık ve ücretsiz olarak sahneleneceğinin de müjdesini veren Damla Melike Erdoğan, katılımın yüksek olduğu oyuna gösterilen ilgiden dolayı izleyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in oyunculara çiçek vererek teşekkür etmesiyle etkinlik sona erdi. 









Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık