Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’DE SCOPUS, SCIENCEDIRECT ve MENDELEY EĞİTİMİ

KMÜ’DE SCOPUS, SCIENCEDIRECT ve MENDELEY EĞİTİMİ

 Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığının düzenlediği seminer ACCUCOMS Eğitim Uzmanı Barış Oğuz Yılmaz tarafından verildi. Eğitim seminerine akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 
“23 Binden Fazla Yayına Ulaşma İmkânı”

Scopus’un Türkiye’deki tüm üniversitelere ve araştırma kurumlarına 2013 Ocak ayından itibaren ücretsiz olarak hizmet verdiğini söyleyen Barış Oğuz Yılmaz, Scopus’un bibliyometrik araçlarla birlikte araştırma yapma imkânı sağladığını belirtti. Yılmaz, beşeri bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, sanat ve teknoloji alanlarında yayınların bulunduğu Scopus ile dünyada 5 binin üzerindeki yayıncının 23 binden fazla yayınına ulaşma imkânı olduğunu söyledi. 

Fen ve sağlık bilimleri ile sosyal bilimler gibi alanlardan dergilerin yer aldığı Scopus’ta indekslenen dergilerin bilim insanlarından oluşan bir kurul tarafından incelendiğini ve bu şekilde kabul edildiğini ifade eden Yılmaz, dünyanın her yerinden makalelerin bulunduğu yayınlar arasında, Türkiye’den 155 adet dergi olduğunu aktardı. 

“Sanal Kütüphane Olarak Kullanma İmkânı”

Barış Oğuz Yılmaz, Elsevier’in hakemli ve tam metinli veritabanlarından biri olan Scincedirect’in ise bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 15 binden fazla elektronik kitap ve 3500’den fazla elektronik dergi başlığı içerdiğini hatırlattı.

Mendeley veritabanının özelliklerini de aktaran Yılmaz, “Mendeley’i sanal kütüphane şeklinde kullanma şansımız bulunuyor. Bunun yanı sıra akademik alanda çalışma yapan bireyler, sanal ortamda diğer kullanıcılarla tanışarak onlarla araştırmalarını ve çalışmalarını paylaşabiliyorlar.” dedi.  

Scopus, Sciencedirect ve Mendeley veritabanlarının çevrimiçi ortamda kullanımını demo olarak slaytlar eşliğinde anlatan Barış Oğuz Yılmaz, veritabanlarının ara yüzleri hakkında da bilgiler verdi. Yılmaz, eğitim seminerine katılanların merak ettikleri soruları cevaplayarak, seminere katılanlara sertifika verileceğini sözlerine ekledi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık