Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Türk Eğitim-Se'den Aday Öğretmenleri Ziyaret Etti

Türk Eğitim-Se'den Aday Öğretmenleri Ziyaret Etti

 Toki Anadolu Lisesi’nde Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Semineri alan Karaman’a atanmış aday öğretmenlere hoş geldiniz ziyareti yapan Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi öğretmenlerimize ikramlarda bulundu. “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” adlı kitabı da hediye eden yönetim kurulumuz öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diledi.

Seminer sonrası yaptığımız kısa ziyarette Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Öğretmenliğin önemi üzerine üzerine değerlendirmeler yapan Hotamışlı eğitimci olmanın verdiği sorumluluklardan bahsetti.

4+4+4 sisteminin özellikle sınıf öğretmenlerimizi olumsuz etkilediğini Karaman’da ve Türkiye’nin her ilinde sınıf öğretmenlerinin norm fazlası duruma düşüp, sorunlar yaşadıklarını söyledi.

ALO 147 hattının da kaldırılması gerektiğini söyleyen Hotamışlı, keyfi şikayet ve ihbarlarla öğretmenlerin zor durumda bırakıldığını ve psikolojilerinin, aile huzurlarının bozulduğunu ifade etti.

Atamayan öğretmenlerin 350-400 binlere ulaştığını 120-130 bin açık kadroların olmasına rağmen atama yapılmayıp 5-10 yıldır atama bekleyen öğretmenlerin olduğunu söyleyerek 80-90 bin civarında ücretli öğretmenin şu an çalışmakta olduğunu açıkladı. Bunun yanında 40’ın üzerinde atanamayan öğretmenin intihar ettiğini, gelecek hayalleri, evlilik hayalleri kuran on binlerce öğretmenin perişan olduğunu söyledi.

Sendika ve sendikalaşmanın önemini de açıklayan Hotamışlı, herkesin bir derneğinin, öğretmenlerin ise bir sendikalarının olduğunu, bu sendikalaşma oranının öğretmenlerde %50’nin üzerin olduğu fakat bunun çok yetersiz bir yüzdelik dilimi oluşturduğunu belirtti. Öğretmenlerin teşkilatlanmalarının önemini vurgulayan Hotamışlı, öğretmenlerimizin sendikaların çalışmalarını ve ilkelerini araştırarak kendilerine uygun olan birine mutlaka üye olmaları gerektiğini söyledi.

Hotamışlı, daha sonra öğretmenlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Öğretmenlik hayatlarında başarılar diledi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık