Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

06 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Üniversiteler KOP İçin Elele Verdi

Üniversiteler KOP İçin Elele Verdi

 Konya Ovası Projesi (KOP) bölgesi kapsamındaki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinde bulunan 7 üniversite, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’ni kurd
Selçuk, Necmettin Erbakan, Mevlana, KTO Karatay, Niğde, Aksaray ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversiteleri imzaladıkları ortak protokolle Konya ve çevresinde tarımın yanısıra sağlık, eğitim, turizm ve sanayide dönüşüm ve yeni kalkınma modellerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Kuruluş çalışmalarının ardından birliğin genel sekreteri belirlendi ve web sayfası oluşturuldu. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin kurucu başkanlığına seçilen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 1 Ocak 2013’te faaliyetlerine başlayan birliğin bölge ekonomisi açısından son derece önemli bir birliktelik olduğuna dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Dünya’da hiçbir ülke, hiçbir şehir yoktur ki üniversitesi gelişmediği halde kendisi gelişmiş olsun. Ya da üniversitesi gelişmiş hiçbir ülke yoktur ki kendisi gelişmemiş olsun. Bölgelerin ve ülkelerin gelişmesi şehirlerdeki üniversitelerin gelişmesi ile paralellik gösteriyor” dedi.

“TARIM DIŞI KALKINMA MODELLERİ GELİŞTİRİLMELİ”

Yedi üniversitenin birlikteliğinin bölge açısından hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Bölgede özellikle yer altı sularının tükenme riski olduğundan bir taraftan alternatif su kaynaklarının bulunması, diğer taraftan da bölgenin sağlık, eğitim, turizm ve sanayi gibi tarım dışı alanlara dönüştürülerek tarım dışı kalkınma modellerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bu dönüşümde ve bölgenin kalkınmasında üniversitelerin önemi açık. Üniversitelerin birlikte hareket etmesiyle dönüşüm daha kolay olacaktır. Bu yüzden 7 üniversitenin katılımıyla oluşturulan bu birlik bölgenin geleceği açısından son derece önemli” şeklinde konuştu.

İlk yıl için KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin kuruculuğunu üstlenen Selçuk Üniversitesi, çalışmalara başlarken, kuruluş sürecinin ardından protokol metni tamamlandı. Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr.Hasan Kürşat Güleş, birliğin genel sekterliğine getirildi. Ayrıca birliğin genel sekreter yardımcıları da görevlendirildi. Birliği ait web sitesi (www.unikop.selcuk.edu.tr) de tamamlanarak hizmete girdi.
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık