Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

01 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN OSB İŞÇİ SIKINTISI ÇEKİYOR

KARAMAN OSB İŞÇİ SIKINTISI ÇEKİYOR

 Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu başkanı Kemal Boynukalın, işçi bulmakta çok zorlanan Sanayicinin yeni arayışlara girdiğini ancak şartların bu şekilde devam etmesi halinde önümüzdeki yıllarda yurt dışından işçi getirilmesinin bile gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Başkan Boynukalın, ülkede çalışmak isteyene işin olduğunu belirterek:”Karaman’da fabrikalar maalesef çalıştıracak işçi bulamıyor. Bugün sadece Karaman Organize Sanayinin 10 bin işçiye ihtiyacı var. Şu anda Karaman OSB’deki fabrikalarda Mut’dan, Gülnar’dan, Çumra’dan, Ereğli’den çok ciddi sayıda işçi çalışıyor ve bunları taşımalı olarak iş yerlerine getiriyoruz.Buna rağmen hala çok yüksek sayılarda işçiye ihtiyaç vardır.Bulamıyoruz. Ancak bu tablo ile gidersek önümüzdeki 5-10 yıl sonra Türkiye yurt dışından işçi getirmek zorunda kalabilir.1960’lı yıllarda Türkiye’den Almanya’ya işçi akını olduğu gibi, 2020’lerde aynı tabloyu ülkemizde yaşayabiliriz ve  ihtiyaçdan dolayı yurt dışından işçi getirtmek zorunda kalabiliriz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık