Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

30 Nisan 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’ın Çiğ Süt Kalitesi ve Süt Toplama Altyapısında Karşılaşılan Sorunlar Çalıştayı Yapıldı

Karaman’ın Çiğ Süt Kalitesi ve Süt Toplama Altyapısında Karşılaşılan Sorunlar Çalıştayı Yapıldı

Çalıştaya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ, Karaman Süt Üreticileri Birlik Başkanı Süleyman Selim AKKUŞ, Şube Müdürleri, İlimizin süt sektöründeki özel sektör temsilcileri ve üreticilerimiz  katıldılar.
Çalıştayda ilk konuşmacı olarak İl Müdürlüğümüzden Veteriner Hekim M. Fikri BOYACIOĞLU Karaman İlinde Süt Toplama Merkezlerinin Mevcut Durumu ve Alt Yapı İyileştirilme Çalışmaları hakkındaki sunumunu yaparak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile ilgili bilgiler vererek ideal süt işletmeleri ve tesislerini anlattı. 
Milkman Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Süt Alım Müdürü Faruk ERSOY ise Süt İşleme Tesislerinde Kullanılan Çiğ Sütün Kalite Değeri ve Yaşanan Sorunlar hakkındaki sunumunu yaparak özel sektör olarak süt toplama ve işleme konularında karşılaştıkları sorunları dile getirdi. İlimizde Çiğ Sütün Toplanması ve Pazarlanmasında Yaşanan Sorunlar konusunda Karaman İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim AKKUŞ yaptığı konuşmasında; Karaman Süt Birliğinin ve Süt Birliği Bünyesinde kurulan süt analiz laboratuarının çalışmalarını anlattı. Son olarak Çiftlik Sütünün Kalite Değerini Etkileyen Faktörler ve Çözüm Önerileri konusunda Kom Gıda A.Ş. Süt Üretim Çiftliğinden Veteriner Hekim Mehmet SELEK sunumunu yapmıştır. Çalıştay katılımcıların  sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık