Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

01 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

MEVKA ASKON 2013 DESTEKLERİ ANLATTI

MEVKA ASKON 2013 DESTEKLERİ ANLATTI

 2012 Yılı Mali Destek Programlarını tanıttı. ASKON Konya Şubesinde yapılan tanıtım toplantısında destek limitleri, son başvuru tarihleri, başvuru şekilleri, amaç ve öncelikleri açıklandı.

 

ASKON Konya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen, bilgilendirme toplantısına katılan  MEVLANA Kalkınma Ajansı  Program Yönetim Birimi uzmanlarından O. Fatih Yalçın, yaptığı tanıtım sunumunda, 2012 Mali Destek Programları kapsamında 14 milyon TL destekten faydalanmak isteyecek KOBİ statüsündeki işletmeler, kooperatif ve birliklerin müracaat edebileceğini açıkladı. Yalçın; otomotiv, makine imalatı, savunma sanayi ve yenilenebilir enerji sektörlerinden yapılacak başvurulara maliyetlerin yüzde 50 oranında ve azami 400 bin TL destek sağlanacağını belirtti. Yalçın, diğer program olan, Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında toplam 6 Milyon kaynağın Kar amacı gütmeyen başvuru sahiplerinin istifadesine sunulacağına değinerek, bu programda proje başına destek oranının yüzde 75 ve azami destek miktarının 400 bin TL olarak belirlendiğini  kaydetti.

"2023'te Konya'nın 15 milyar dolarlık ihracat yapması hedefleniyor. Konya bu hedefe ihraç mallarının niteliğini geliştirmesi ve katma değeri yüksek yenilikçi ürünler üretmesiyle ulaşabilir." diyen Yalçın, Konya’nın 2023 hedefine ulaşmasında turizmin de önemli katkısı olması gerektiğini vurguladı. Yalçın, 2023'te 10 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir hedefi bulunduğunu hatırlattı ve "Alternatif turizm konusunda yüksek potansiyeli bulunan Konya ve Karaman'da turistlerin konaklama sürelerinin uzatılması; turizm faaliyetlerinin de kış turizmi yayla turizmi, sağlık turizmi, kırsal turizm gibi faaliyetlerle çeşitlendirilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Program sonunda Askon Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, yapılan bilgilendirmeden ve sunumdan dolayı Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı O.Fatih Yalçın’a teşekkür mahiyetinde bir tablo takdim edildi.

Konya ve Karaman'ın ekonomik rekabet gücünün artırılması için hazırlanan mali destek programı son başvuru tarihi 12 Mart 2013 saat 17:00 ve turizme yönelik küçük ölçekli mali destek programı son başvuru tarihi 13 Mart 2013 saat 17:00 olarak belirlendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık