Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

01 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, KARAMAN'DA

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, KARAMAN'DA

 Bir dizi ziyaret ve Karaman'a Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreni’ne katılmak üzere Karaman’a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Valisi Murat Koca’yı makamında ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Hisarcıklıoğlu, bir süre Vali Koca ile makamında görüştükten sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte TOBB’un Urgan Mahallesi’nde yaptırdığı yatılı Fen Lisesi’nin temelini attı. Hisarcıklıoğlu, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen Karaman’a Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreni’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin son durumu hakkında bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, "Bugün Türkiye dünyada 10. büyük ekonomiye sahip olsaydı, kişi başına düşen gelirimiz 10 bin dolar yerine 25 bin dolar olacaktı. Şimdi hedef var 2023, kaldı şurada 10 yıl. Benim neslim bu ülkeyi 26’ncılıktan aldı, 16’ncılığa getirdi. Şimdi kaldı altı basamak. O altı basamağı haklamamız lazım ama artık tekerlek olduğu yerde patinaj yapıyor. Bu sistemle ancak buraya kadar geldik. Bu sistemle daha ileriye gidebilmemiz mümkün değil" dedi.

Bu sistemle nasıl ileriye gidilmeyeceğini bir gazetenin yaptığı haberle anlatacağını belirten Hisarcıklıoğlu, okuduğu haberin ardından, "Biz burada tıkandık artık. Bu sistemle ancak buraya kadar gelebiliriz. Bu sistemi yeniden inşa etmemiz lazımdır. Sistemin temeli anayasadır. Meclis’te grubu bulunan dört parti, seçimler sırasında bize vaatlerde bulunarak dediler ki yeni anayasa yapacağız. Seçildiler geldiler. Oy noktasına bakmadan dediler ki eşit sayıda Meclis’te Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuracağız ve hepimizin ittifak olduğu meseleyi de milletin önüne yeni anayasa olarak getireceğiz. İşte doğru olan budur. Memleket meselesinde dört siyasi partinin birleşmesidir, esas olan da budur. Ben tüm partilere bu noktada teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karaman’da 2010 ve 2011 yıllarında Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi ile ihracatta ilk 500'e giren kuruluşlara protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketleri verildi. Törenden sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman’dan ayrıldı.



Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık