19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Aday Adayı Recep Şeker'den Çanakkale Mesajı

Aday Adayı Recep Şeker'den Çanakkale Mesajı

AK Parti Karaman Miletvekili aday adayı Dr. Recep Şeker mesajında; “Milletlerin tarihinde dönüm noktası diyebileceğimiz bazı anlar vardır. Bu anlar bazen sadece bir ülkeyi değil etkileri ve sonuçlarıyla dünyayı etkiler ve tarihin akışına yön verir, zamana şerh düşer. Çanakkale destanı da tarihin dönüm noktalarından biridir. Gerçekten Çanakkale, bir ırkın, bir kabilenin ya da bir milletin savaşı değil; bütün âlemi-i İslam’ın varlık mücadelesi, İslam’ın yüksek hakikatlerinin ve yüce değerlerinin insanlıkla buluşmasına engel olmak isteyen bir zihniyete karşı duruşun ifadesidir. 
Şehitlik dinimizde en yüce mertebelerden biridir. Nitekim Kur’ an-ı Kerimde yüce rabbimiz şehitler için “ Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız” buyurarak şehitliğin ne kadar yüksek bir mertebe olduğunu açıkça beyan etmektedir. Nitekim Peygamberimiz (sav) de “Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi ne kadar çok isterdim." Hadisi şerifi ile şehitliğin ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir.

Bu vesileyle 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümü münasebetiyle bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyor, gazilerimize sağlık, afiyet ve esenlikler temenni ediyorum.

yukarı çık