19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Ahmet Akça'dan Çanakkale Mesajı

Ahmet Akça'dan Çanakkale Mesajı

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılı nedeniyle AK Parti Karaman Merkez ilçe Başkanı bir mesaj yayınladı.

Ahmet Akça yayınladığı mesajında şunları söyledi; " Bugün, zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günüdür. Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilinen milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. 
18 Mart Çanakkale Zaferi aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biridir. Çanakkale Savaşı birlik ve beraberliğin; milli şuurun; tek yürek; tek yumruk olabilmenin; vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün Dünya'ya en çarpıcı, en yüce, en anlamlı örneğini gösterildiği bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Savaşında ülkemizin istiklali ve bağımsızlığı şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. Bu kutsal emaneti korumak için bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmak ve bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığını gelecek kuşaklara aktararak, bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaktır.

18 Mart Zaferinin 100.yıl dönümünde bağımsızlık ruhunun ve zafer bilincinin yüreklerimizde hiç solmaması temennisiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Kahramanlarını minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize ve bugün hayatta olmayan gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

yukarı çık