19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Ali Kantürk'ten Çanakkale Mesajı

Ali Kantürk'ten Çanakkale Mesajı

Çanakkale Deniz zaferinin 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili aday adayı Ali Kantürk şunları söyledi; " 18 Mart Çanakkale Deniz zaferinin yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde büyük bir inancın ve azmin neler getireceğine bir kez daha şahit olmaktayız. Çanakkale savaşının Teknoloji ile İnancın savaşı olduğunun net bir şekilde örneğidir. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarın, Türk Milletini hasta adam olarak görmüş ve bundan heveslenerek her cepheden saldırmıştı. Yüce Türk Milletinin maddi olarak zorluklar içerisinde olduğunu düşünen Batı devletleri bu Yüce Milletin İmanını hesap edememiştir.  
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ben size savaşmayı değil, Ölmeyi emrediyorum” demesi üzerine tek bir geri adım atmadan düşman saffını yaran kahraman Türk askerinin kalbinde taşıdığı iman, Seyyid Onbaşının “Ya Allah” diyerek sırtında taşıdığı top mermisi Çanakkale zaferinde ki kahramanlığı anlatacak binlerce olaydan sadece iki tanesidir. Anadolu da Nene Hatunların, Kara Fatmaların kahramanca mücadelesi, Yozgatlı kınalı Hasan’ın Annesinin evladının başına kına yakarak Vatanına kurban vermesini tek bir kelime ile izah edeceksek olursak bunun adı “İman” dır. İşte bu İman tüm Dünya’ya Müslüman Türk Milletinin kahramanlığını bir ders verircesine göstermiştir.

Bu vesile ile; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılını kutlamamıza vesile olan, şehit ve gazi düşerek vatanını savunan tüm Kahraman askerlerini, Anadolu’nun yiğit İnsanlarını Rahmet ve Minnetle anıyor ve Tüm Milletimizin Çanakkale zaferini kutluyorum.

yukarı çık