Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

05 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Arslan: Yerel basın mağdur oluyor

Arslan: Yerel basın mağdur oluyor

 Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri, yerel gazetelerin resmi ilan haklarının korunması amacıyla Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu.

 

BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, BİK Genel Kurulu  Üyesi, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Sefa Özdemir ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli dün Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, yerel basının resmi ilan konusunda yaşadığı problemleri içeren dosyayı Bakan Yardımcısı Kafkas’a sundu.

 

ARSLAN: ‘YEREL BASIN MAĞDUR OLUYOR’

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri’nin kurulmasının ardından mahalli gazetelerde yayımlanan resmi ilanlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladığını belirten Mustafa Arslan, özellikle ilçe gazetelerinin mağduriyetine yol açan bir durum ve uygulamanın ortaya çıktığını ifade etti.

Yaşanan aksaklıklarla ilgili detaylı bilgiler veren Arslan, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı toplu ihalelerin resmi ilanlarda daralma meydana getirdiğini söyledi.

İl merkezlerinde tek ya da iki gazetede ilana çıkılmasının mahsurlarına işaret eden Arslan, “Kamu İhale Mevzuatı’na göre resmi ilanların, idarenin bulunduğu yer ile işin yapılacağı mahalde birer gazetede yayımlanması gerekiyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri’nin ihale ilanları ise halen şehir merkezlerinde bir ya da iki gazetede yayımlanıyor. Bu uygulamadan dolayı ilçelerde yayın yapan gazeteler mağdur oluyor. O nedenle Kamu İhale Mevzuatı’na aykırı bir durum yaşanıyor” dedi.

Arslan, “Kamu görevi ifa eden yerel basının yaşabilmesi, ilanların Kamu İhale Mevzuatı’na uygun yapılabilmesi için en az iki gazetede yayımlanması, birden fazla yerde alım için ihaleye çıkılmışsa da mutlaka ilçelerde de yayımlanması, bu yapılırken de gazetelerin yayınlandığı ilçeler arasında denge gözetilmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

KAFKAS: ‘RESMİ İLANLARI YÜK GÖRMÜYORUZ’ 

Yerel basının yaşamasının önemine işaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas ise kendisine iletilen dosyanın ilgililer tarafından inceleneceğini, varsa aksaklıkların giderileceğini söyledi.

Sağlık alanında son dönemde yapılan çalışmaların hizmet alan açısından memnuniyet verici, toplam maliyet ve kamu menfaati açısından ise artı yönde olduğunu belirten Kafkas, “Bu çerçevede mahalli basına verilen ihale ilanlarını yük olarak görmüyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kafkas, konuyu ciddi olarak ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Heyetin ziyaretinde Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri Ubeydullah Yener de hazır bulundu.





Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık