11 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

ASLAN HOCALI’YI UNUTMADIK

ASLAN HOCALI’YI UNUTMADIK

 ASLAN  Bütün dünya medyasının canlı tanıklık ettiği 26 ŞUBAT 1992 yılında Rus destekli Ermeni çetelerinin HOCALI’ de yapmış oldukları acımasız katliamın insanlık tarihine sürülen kara bir leke olduğunu ifade etti.

26 Şubat, bundan 22 yıl önce Bin 500 e yakın Azerbaycan Türkü’nün Hocalı’de katledildiği, bir o kadarının da kayıp olduğu, insan ölülerinden derelere köprüler kurulup üzerlerinden geçildiği, kadınların ırzına geçilip, yaşlı, genç, çocuk demeden diri diri yakıldığı, türlü işkencelerin yapıldığı tarihtir.

 

Ayrıca Ermenistan tarafından hala işgal altında tutulan Dağlık Karabağ’ın, bir an önce Azerbaycan topraklarına dahil edilmesini, evlerinden ve yurtlarından edilen bölge insanlarının acilen yaşadıkları eski topraklarına dönmelerini ifade etti.

 

 Bu katliamın sorumlularının, Uluslararası Adalet Divanı önüne çıkartılarak, kendilerinden mutlaka bunun hesabı sorulmalıdır" diyen Celal ASLAN, Kafkaslarda kalıcı barış ve huzurun tesis edilmesi için Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki işgalini derhal sona erdirmesi gerektiğini ifade etti.

, "Bu vesile ile, 22 yıl önce Hocalı’da işlenen katliamı bir kez daha kınıyor, katliama maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaşayanların da evlerine dönmelerini diliyorum” dedi.

 

                                                                                              26 Şubat 2014

 

                                                                                              Celal ASLAN  

                                                                                  MHP Sudurağı Belediye Başkan Adayı

yukarı çık