18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Başbuğ Alparlan Türkeş, Konya’da anıldı

Başbuğ Alparlan Türkeş, Konya’da anıldı

 Alparslan Türkeş ölümünün 16. yılında unutulmadı. Eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 16. yıl dönümünde düzenlenen programla anıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı tarafından Alparslan Türkeş'i anma programı düzenlendi.

Düzenlenen anma programına Alparslan Türkeş'in oğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Başkanı Avukat Tarık Taşçı, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Süleyman Nur, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, MHP il yönetimi ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

BABAMIN TÜRKİYE AŞKI HİÇ BİTMEDİ

 

Alparslan Türkeş'in bugün de hatırlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Alparslan Türkeş'in oğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, “Babam, babamızın ölümünün 16. yılında da anılması ve anma programına yoğun bir katılımın gerçekleşmesi önemli. Bugün burada Türkeş ailesi adına konuşuyorum. Sizlerin varlığı ile bu program anlam kazanıyor. Bu sevgiyi görüyor ve hissediyorum. Başbuğumuzun hayatını kısaca sizlere 3 bölümde anlatmak istiyorum.  Bu bölümler; doğumundan askerliğe kadar olan 1917'den 1938 arasındaki bölüm ve 1938'den 1960'a kadar olan bölüm ile 1960'dan 1997'ye kadar olan bölüm. Alparslan Türkeş, 25 Kasım 1917 öğle vaktinde Koyunoğlu ailesinden Tuzlalı Ahmet Hamdi Bey ile Fatma Zehra Hanım'ın çocuğu Hüseyin Feyzullah olarak Lefkoşa'da Haydarpaşa Mahallesi Kirlizade sokağı 13 numaralı evinde dünyaya geldi. Babasının yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen, askeri ve siyasi hayatı boyunca hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığına dikkati çeken Türkeş, şunları kaydetti: “1944 olaylarının ardından tahliye olan arkadaşlarıyla birlikte bir araya gelip, hayatlarında bir felaket günü olan 3 Mayıs'ı unutmamak için kendi aralarında bu günü Türk milliyetçilerinin bayramı olarak ilan etmişler. Bu kararı büyüklerimiz verdi. Onun için biz 3 Mayıs'ı Türk Milliyetçileri Günü olarak anıyoruz. İşte bu, rahmetli Türkeş ve bu davaya hizmet eden insanların meselelere nasıl baktıklarıyla ilgili önemli bir örnek.”

 

TÜRKEŞ DEMOKRASİDEN YANAYDI

 

Türkeş, babasının her fırsatta demokrasiden yana olduğunu, 1960 ihtilalinde insanların ölmemesi için mücadele ettiğini dile getirdi. İhtilalin ardından Hindistan'a sürgün gittiği dönemde dahi babasının Türkiye aşkının sönmediğini vurgulayan Türkeş, “Hindistan'da bir çok devletten teklif geldi. 'Şu kadar para verelim, gel ordumuzu güçlendir' diye. Ama o bir gün bile bu teklifleri düşünmedi. Çünkü onun gönlünde her zaman Türk milletine hizmet aşkı vardı. 'Türkiye'ye dönebilirsin' dendiğinde hemen toparlandı ve gelir gelmez arkadaşlarıyla bir araya gelerek Türk milleti için çalıştı. Onun hayatında yılgınlık ve pes etmek gibi sözcükler yoktu'' diye konuştu. Alparslan Türkeş'in 80 yıllık hayatının yüzde 10'unu hapis yatarak geçirdiğini anlatan Türkeş, “Zaman zaman, 'Türkeş sağ olsaydı' diyenler var. Keşke sağ olsaydı. Kimse yitirmek istemez. Gittiğim yerlerde gördüğüm bir şey var. Bana 'Darılma ama biz de onun evladıyız' diyorlar. Darılmayı bırakın; bu kadar büyük bir aileye mensup olduğum için gurur duyuyorum” dedi.

 

BAŞBUĞ'UN DAVASINI DEVAM ETTİRİYORUZ

 

MHP Konya İl Başkanı Avukat Tarık Taşçı da çalışmaları ve düşünceleriyle kendilerine rehberlik eden Alparslan Türkeş'in anma programı için toplandıklarını belirterek, “Başbuğ'un davasını devam ettiriyoruz. Kutsal vatan toprağı üzerinde her zaman kirli oyunlar oynandı ve bugün de oynanmaya devam ediyor. Bugün eyalet sistemi bile tartışılıyor. Abdullah Öcalan bir barış elçisi gibi gösteriliyor. Ama bu politikalar başarıya ulaşamayacak. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde  ve Cumhurbaşkanı seçiminde halk gerekli tepkiyi sandıkta verecektir. Konuşmaların ardından “Dokuz Işık Ekseninde Günümüz Meselelerine Bakış ve Alparslan Türkeş'in Haklılığı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

yukarı çık