13 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Celal Aslan’ın Kırım Bizim Canımız, Kanımızdır

Celal Aslan’ın  Kırım Bizim Canımız, Kanımızdır

 Kırım gerek Türk dünyası,  gerekse Karadeniz bölgesi için çok önemli stratejik bir yere sahip olup, biz milliyetçi Ülkücülerin vazgeçilmezleri arasındadır.

Uzun yıllardır Ukrayna ile beraber yaşamakta olan Kırım Tatarları, Rusya’nın son günlerdeki  işgali ile çıkmaza girmiş, Türkiye’den bekledikleri desteği de maalesef görememişlerdir.

MHP Sudurağı Belediye Başkan Adayı Celal Aslan Kırım bizim Canımız.

Türk hükümetinin, Kırımda yaşayan soydaşlarımızın geleceğini ilgilendiren gelişmeleri yakinen takip ediyoruz açıklama ve mesaj yazma yerine, dışişleri nezlinde gerekeni yapmalarını acilen bekliyoruz dedi.

Stalin döneminde yurtlarından edilen, türlü işkencelerle Tren vagonlarına doldurularak sürgünlerde ölüme terk edilen Kırım Tatarlarının bu günlerde tekrar aynı sıkıntılara, akıbete düşecek olmaları bizleri derinden yaralamaktadır.

Temennimiz şudur; Kırımın Ukrayna’nın ayrılmaz bir parçası olduğu, Devletler arası ilişkilerin temel prensipleriyle, hukuk kuralları içerisinde sorunların bir an evvel çözülmesi taraftarıyız.

Kırım Türkleri lideri aynı zamanda Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemil KIRIMOĞLU’nun dünya liderlerine yapmış olduğu çağrıda; Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasını, Kırım Türklerinin, Demokrasi,insan hakları, bireysel özgürlükler ve hukuk devleti normlarında yaşamak istedikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Başkan ASLAN; Kırım bizim canımız, kanımızdır,Kırım halkı yalnız değildir ve M.Cemil KIRIMOĞLU’NUN her zaman yanındayız diye ifade etti.

yukarı çık