13 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Genel Sekreter Üniversiteli Gençlerle Bir Araya Geldi

Genel Sekreter Üniversiteli Gençlerle Bir Araya Geldi

Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU “ bizim kültürümüzde hangi hastalıkta hangi ilacı kullanacağımızı, hangi ilacın iyi olduğunu hatta nasıl kullanılacağını maalesef en iyi komşu teyzelerimiz biliyor” dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı bölümü tarafından hazırlanan “Doğru İlaç Kullanımı Konulu Sergi ve Konferans”  programının konuğu oldu.  Kazım Karabekir MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kazım Karabekir İlçesi Kaymakamı Ekrem GÜNGÖR, Belediye Başkanı Ali İhsan ALANLI, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Daire Başkanları ve akademisyenleri ile öğrenciler katıldı. 
Dr. Ayhan ERENOĞLU konferansta yapmış olduğu konuşmasında, Avrupa’da en kötü ilaç kullanan ülkelerin başında yer aldığını belirterek, kulaktan dolma bilgilerle veya öteden beri alışılagelmiş ilaçların bilinçsizce kullanıldığını ifade etti.  “ En iyi tedaviyi, hangi ilacı nasıl kullanacağımızı komşularımız biliyor.  Birbirimizden ilaç alışverişi yapmanın çok ciddi sakıncaları var. Sonunda ölüm bile olabiliyor. “ diyen Genel Sekreter hekim tarafından verilen ilaçların hiçbir zaman tamamen bitirilmediğini de söyledi. 
“ Özellikle antibiyotiklerin üçte birini bile halk olarak kullanmıyoruz. Kendimizi iyi hissettiğimiz anda ilaçlar kesiliyor ve maalesef hastalığı yapan bakteriler ilaçlara karşı direnç geliştiriyor. Sonra da en güçlü antibiyotikler bile hastalıkların üstesinden gelemiyor. Bu nedenle siz, siz olun tavsiye üzerine ilaç kullanmayın, hekimin verdiği ilaçlarınızı hekiminizin söylediği şekilde ve bitinceye ka
dar tamamen kullanın. Unutmayın! tam tedavi için tam doz tedavi gerekir.” Dedi. 
Dr. Ayhan ERENOĞLU konferansında sadece akılcı ilaç kullanımını anlatmadı. Salondaki gençlere idealistliği ve idealist olmanın yöneticilikte, sağlık alanında ve hayattaki önemini kendi hayatından kesitlerle anlattı. 
Oldukça samimi bir ortamda geçen konferansın sonunda, Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU’na Kazım Karabekir Meslek Yüksek okulu tarafından hazırlanan plaket Kaymakam Ekrem GÜNGÖR tarafından takdim edildi. Konferansın ardından üniversiteli öğrencilerin hazırlamış olduğu “Akılcı İlaç Kullanımı” konulu sergi gezildi, konuyla ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. 

yukarı çık