10 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KALKINMA BAKANI YILMAZ'DAN ODTÜ AÇIKLAMASI

KALKINMA BAKANI YILMAZ'DAN ODTÜ AÇIKLAMASI

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan olaylarla ilgili olarak, demokratik siyasette tepkinin, şiddetle bir arada olmaması gerektiğini belirterek, “Molotof kokteyliyle, taşla, sopayla protesto olmaz” dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret etti. Burada valilik şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz, ardından valilik makamına geçti. Kendisi de ODTÜ mezunu olan Bakan Yılmaz, bir gazetecinin sorusu üzerine çıkan olayları değerlendirdi. ODTÜ’de istenmeyen hadislerin yaşandığını ifade eden Bakan Yılmaz, Göktürk Uydusu’nun uzaya gönderildiği günde ülke olarak gerçekten çok mutlu bir gün yaşandığını dile getirdi. Bakan Yılmaz, “Hepimizin gurur duyması gereken bir gündü. Türkiye’nin geldiği seviyeyi de gösteriyor. Fakat maalesef o gün ODTÜ’de istenmeyen hadiseler yaşandı. Ben şunun altını çizmek istiyorum. Demokratik siyasette tepki şiddetle bir arada olamaz. Fikrin ne olursa olsun şiddetle bir araya geldiği anda demokratik bir siyaset olmaktan çıkar. Molotof kokteyliyle, taşla, sopayla demokratik protesto olmaz. Demokratik protestonun usulü vardır yönetimi vardır. Bir fikre katılırsınız veya katılmazsınız fikrinizi ifade edebilirsiniz ama bunun belli bir üslup içinde olması lazım. Kaldı ki, bütün ODTÜ’lü öğrencilerin bu olaya karıştığını söylememiz mümkün değil. Bana göre az sayıda bir gurubun işi. Ayrıca ODTÜ dışından çok sayıda dışarıdan gelen kişilerinde iştirak ettiği anlaşılıyor” dedi.

“SEÇİLMİŞLERLE ÖĞRENCİLER ARASINDA ÇOK BÜYÜK BİR BAĞ OLMASI LAZIM”
Bu hadiselerin ülkenin gelişimi açısından ODTÜ’nün ismine de gölge düşürdüğünü kaydeden Bakan Yılmaz, “Çıkan olayların ODTÜ’ye yakışmadığını düşünüyorum. ODTÜ’lü öğrencilere yakışan demokratik bir şekilde tartışmaktır. Geçtiğimiz gün Kültür Bakanımıza karşı da hiç demokratik diyemeyeceğimiz bir hadise yaşanmıştı. Bir üniversitede bunları yapanlar şunu mu istiyorlar acaba? Seçilmiş hükümetlerle üniversiteler arasında bir mesafe mi koymak istiyorlar diye düşünüyorum açıkçası. Halbuki seçilmiş hükümetlerle öğrencilerle arasında çok büyük bir bağ olması lazım. Onlarla fikir alışverişi olmalı. Bunlar kesinlikle büyük bir çoğunluk değil, organize azınlık bir gurup. Fakat maalesef böyle görüntüler oluşturuyorlar. Bu tür şeylere tabiatı gereği medya daha fazla ışık tutuyor. İnşallah bu tür hadiseler daha fazla tekrarlanmaz diye düşünüyorum. ODTÜ’lü olmaktan her zaman onur duydum şeref duydum. Bu anlamda ODTÜ’nün geneline mal edilemez onu özellikle vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.
Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfü Elvan, Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve daire müdürlerinin de katıldığı ziyaretin sonunda Vali Uğurlu, Bakan Yılmaz’a çeşitli hediyeler verdi.

RESİMLER İÇİN TIKLA

yukarı çık