16 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TÜBİTAK’TA

KARAMAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TÜBİTAK’TA

Bu yıl 44. düzenlenecek olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasına Anadolu İmam Hatip Lisesinden Coğrafya ve Matematik dallarından 2 proje bölge finallerinde yarışmaya davet edildi.

Yarışmaya gönderilen 1118 proje arasından özgünlük, yaratıcılık, bilimsellik, tutarlılık vb kriterlere göre yapılan değerlendirmeler sonucu 10/B Sınıfı öğrencilerinden Şükrü Çam ve Remzi Sarıoğlan’ın Coğrafya öğretmeni Mustafa Sarıbaş rehberliğinde hazırladıkları Coğrafya projesi ile 11/D sınıf öğrencilerinden Salih Kurt’un Matematik öğretmeni Orhan Ateş rehberliğinde hazırladığı Matematik projesi 25-29 Mart tarihleri arasında Mersin Üniversitesinde yapılacak olan bölge yarışmalarında Karaman’ı temsil edecek.

Okul Müdürü Mehmet Yalvaç; ülkemizin en prestijli proje yarışmalarından birinde Karaman’ı temsil edecek olan 3 projeden 2’sinin Anadolu İmam Hatip Lisesinden olmasının büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, projeleri hazırlayan öğrencilere ve rehberlik yapan öğretmenlere teşekkür ederek, başarıların devamını diledi.

yukarı çık