17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Turizmi Dünya’ya Açılıyor

Karaman Turizmi Dünya’ya Açılıyor

Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteği ile “Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor” projesi kapsamında Karaman’ın turizm değerleri, paket turlar halinde yerli ve yabancı turistlere sunulacak. Projeye; Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de katkı sağlayacak.
    Karaman Valiliği’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın hem tarihi kişilikleri hem de tarihi değerleriyle önemli bir kültür merkezi olduğuna vurgu yaparak:“Meseleye tek taraflı bakmamamız lazım. Karaman, tarihi ve kültürü ile çok önemli bir yerleşke. Burayı gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında değişik organizasyonlarla tanıtmamız gerekiyor. Mesela, 4-8 Mart tarihleri arasında Berlin’de yapılacak fuarda Karamanımız da yer alacak. Bu yıl Türk Dil Bayramı etkinliklerini ulusal ve uluslararası boyuta taşımayı düşünüyoruz. Ayrıca 60 ülkeden ve 81 ilden gelecek 1500 kişi ile KOP Festivalini Karaman’da gerçekleştireceğiz. Sayın Valimiz ve diğer kurumlarla birlikte biz bu işi çok ciddiye alıyoruz” dedi.
    “Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor” projesi kapsamında; Karaman Kalesi, Çeşmeli Kilise, Tartan Evi, Mader-i Mevlana ve Yunus Türbesi, Karadağ Binbir Kilise, Madenşehri, DeğleÖrenyeri, Manazan Mağaraları ve Taşkale Tahıl Ambarları gibi gezilip görülebilecek yerlere sahip olan şehrimiz için tur şirketleri tarafından Foto safari, Gurme turizmi, Bisiklet safari, Çadır ve kamp turizmi, Doğa turizmi, Trekking ve Kültür-sanat programları hazırlandı. 

 

yukarı çık