13 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

Karaman'da Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı

Karaman'da Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı

 Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Mustafa Sarıkaya, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı ve üyeleri ile birliğe üye köy muhtarları katıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonucunda İl Genel Meclis üyeliği ve köy muhtarlığına seçilenleri tebrik ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.
Yatımların gerçekleştirilmesi aşamasında destek olan kurum ve çalışanlarına ve muhtarlara teşekkür eden Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya'nın konuşmasının ardından, meclis birinci ve ikinci başkan vekilliği seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda, Birinci Başkan Vekilliğine İl Genel Meclis Üyesi Adem Kapar, ikinci Başkan Vekilliğine Narlıdere Köyü Muhtarı Şaban Küçükyavuz oybirliği ile seçildi. Belediyelikten köy muhtarlığına dönüşen Kisecik, Kılbasan, Yeşildere, Yollarbaşı, Taşkale köy muhtarlıklarının başvuruları üzerine, Birlik üyeliği talebi görüşülerek, oybirliği ile birlik üyelikleri kabul edildi. 2013 Mali yılı gelir- gider kesin hesapları görüşülerek, ibra edildi.

Toplantıda 2014 yılı yatırım programının görüşülerek kabul edilmesinin ardından Birlik Encümen Üyeliği seçimi yapıldı. Seçim sonucuna göre, merkez ilçe İl Genel Meclisinden Osman Aydın ve Mehmet Yakarşimşek, merkez ilçe köy muhtarlarından Burhan köyü muhtarı Mustafa Yarlıbucak ve Eğilmez köyü muhtarı Musa Türegen, birlik encümen üyeliğine seçildi. Toplantı, köy muhtarlarının köyleriyle ilgili sorunlarını da dile getirdiği dilek ve temennilerin ardından sona erdi

yukarı çık