19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da “Kutlu Doğum” Coşkusu

Karaman’da “Kutlu Doğum” Coşkusu

Gül kokusuyka bezenen salonda gerçekleşen programa; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan ve çok sayıda saygıdeğer Karamanlı hanımlar katıldı.
AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy’un açılış konuşmasıyla başlayan programda Başkan Göksoy:
“Din samimiyettir. Din samimi niyettir... 
Bugün ihlas ve samimiyetin ne olduğunu unuttuğumuz, yapaylığın ve gösterişin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz...
Bugün belki de uygarlığımızın en büyük günahı küresel ölçekte içtenlik ve samimiyeti kaybetmesi, sahicilik ve doğallık yerine suni, yapmacık ve gösterişçiliği ikame etmesidir. Zira bugün, insan fıtratını, tabiat doğallığını kaybetmeye başlamıştır. Toplumlar yalnız kalabalıklara dönüşmüştür. İnsanlar kalabalıklar içinde yaşadığı halde yalnızlaşmış, toplum içinde yaşadığı halde bireyselleşmiştir.
Büyük üzüntü ile ifade etmek isterim ki hayatımıza egemen olan yapaylığımızı, dinimize de bulaştırdık. Dinimize dünyalıkları yamadık. Dindarlık algılarımızı ve ölçülerimizi yapay hale getirdik. Dindarlıklarımızın içtenliği azaldı. Yüzeysellik ve görsellik yüceldi. Söz düştü, İmaj yükseldi. İmajları sığınak hale getirdiğimiz bir dünyada en önemli konu, sözü kurtarmaktır. Kurtarılacak sözün başında da Allah kelamı, Hz. Peygamber (SAV)’ın sözü gelmektedir. Çünkü sözü kurtarmak, aynı zamanda insanlığı kurtarmaktır.
Sevgili Peygamberimiz, fıtrat dinine uygun, imana, ihlasa, samimiyete ve ihsana dayalı bütün insanlığa örnek teşkil eden bir toplum inşa etmiştir. Bunun örneğini  Peygamberimiz, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, emeğin istismar edildiği, tefeciliğin toplumu felç ettiği, her kabilenin birbiriyle çatışma halinde olduğu, kutsalın istismar aracı haline getirildiği, topyekün cehaletin hakim olduğu bir ortamda hayata geçirmiştir. Böylelikle Medine, saadet asrının merkez şehri olmuştur.
 

yukarı çık