16 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN’DA”SAĞLICAKLA KAL” PROJESİ

KARAMAN’DA”SAĞLICAKLA KAL” PROJESİ

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen törene Vali Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve davetliler katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Eğitimde verilen karnenin iki tarafı var. Biz genellikle sol tarafına bakar öğrencilerin hangi derslerde başarılı olup olmadığına bakarız. Sağ tarafına ise çoğu zaman hiç bakmayız. Karnenin sağ tarafında ise çocukların temel sorumluluklarını, davranış biçimlerini gösteren bölüm vardır. Bu bölümde çocuğun başarısına ve başarısızlığına bakılmaz çoğu kez. Bizim bu projeyi hazırlamamızdaki temel amaç gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, gençler arasında ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi, sosyal dışlanmayla mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, gençlerin özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi sağlanmış olacaktır. Projemizle hastaneden yer bulma konusunda zorluk çeken hastalara destek olunacak, hastalar daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alma imkanlarına kavuşacaklardır. Hastaların hizmete daha kolay ulaşmaları ve daha kısa sürede tedavi görmeleri sağlanacaktır. Uzun süreli yatan hastalardan ihtiyaç duyanlara gazete ve kitap okunacak, konser, dinleti gibi etkinliklerle moral desteği sunulacaktır. Huzurevinde yapılacak konser, dinleti, kitap ve gazete okuma etkinlikleri ile yaşlıların yaşam kalitelerine destek olunacaktır. Sevgi ve Çocuk evlerinde kalan ve toplumdan yalıtılmış bir hayat süren öğrencilere akademik ve psikolojik destek sağlanarak bir an önce toplumla kaynaşmaları sağlanacaktır” dedi.
Sultanoğlu son olarak 2012 yılında bir lisede pilot olarak başlatılan bu projenin bu yıl 6 lise ve iki ilköğretim okulu olmak üzere 2 bin 68 öğrenci ile üç ay süre ile yürütüleceğini belirterek proje kapsamında merkeze bağlı 5 köy okuluna da Gençlik Merkezi ile birlikte giysi, kırtasiye ve gıda yardımı gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.
Vali Murat Koca’da, projenin hayata geçirilmesini sağlayan kurumlara teşekkür ederek, “Bu kurumlar rutin işlerinin dışında bu tür projelerle de topluma ön ayak olmaktadırlar. Sağlıcakla Kal projesinde yapılacak etkinlikler umuyorum ki vatandaşlarımıza faydalı olacaktır” dedi.
Projeyle ilgili yapılan slayt gösterisinin ardından proje ortakları olan Karaman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri arasında hazırlanan projenin protokolü imzalandı.





 
yukarı çık