Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

08 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Kasaplar ve Et Satış Yerleri Sahiplerine Hijyen Eğitimi Verdi

Kasaplar ve Et Satış Yerleri Sahiplerine Hijyen Eğitimi Verdi

 Toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ, Kasaplar Derneği Başkanı Ahmet KARASİPAHİ, İlgili teknik elemanlar ve 26 işyeri sahibi katıldı.

Toplantının açılışında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ yaptığı konuşmada“ İl Müdürlüğümüzce Karaman halkımızın sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla sürekli kontroller yapmaktayız. Bu kapsamda 25 Haziran 2013 tarihinde Bakkal ve Büfe işleten işletme sahiplerine temel hijyen ve gıda güvenirliliği konusunda eğitim verilmiştir. Bu eğitimlerin devamında kasaplar ve et satışı yapan işletme sahiplerine hijyen eğitimi verilecektir. Eğitimlerdeki temel amacımız halkımızın güvenli ve sağlıklı gıda tüketimini sağlamaktır. Bu kapsamda 13.06.2010 yılında çıkmış olan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununa dayanılarak 17.11.2011 tarihinde yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin geçici maddesi gereği kesimhaneler ve diğer hayvansal ürün işleyen işletmeler, yeni mevzuat hükümlerine uygun hale getirerek onay almak zorundadırlar. Ancak 31.12.2012 tarihine kadar onay almayan işletmeler bu tarihe kadar İl Müdürlüğüne İşletmeye ait modernizasyon planını vermeleri halinde, bu süre 31.12.2013 tarihine kadar uzatılır hükmüne istinaden İlimizde bulunan iki kesimhaneden modernizasyon planı vermeleri istenmiştir. İlimizde bulunan bir kesimhane bu planı Yönetmelikte belirlenen süre içerisinde vermediği için mevzuat gereği kapatmak zorunda kalındığını, istenilen şartların yerine getirilmesi halinde yeniden açılmasında herhangi bir sakınca olmadığını ifade eden İl Müdür vekili ÖZTİRYAKİ ayrıca Karaman halkının sağlıklı ve hijyenik et yeme hakkının olduğunun ve bunu sağlamak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatı  gereği dökme olarak kırmız et ve kanatlı et satan marketlerde numuneler alınıp, alınan numunelerin mikrobiyolojik kriterlere uymaması durumunda ve damgasız et satışının tespiti halinde gerekli yasal yaptırım uygulanacaktır” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ1nin konuşmasından sonra Gıda Ve Yem Şube Müdürlüğü Mühendislerinden Ömer Sağkaya “Et ve Et Ürünleri Satış Yerlerinde Temel Hijyen Gereklilikleri “konusunda kasap ve et satışı yapan işletme sahiplerine bilgi verilmiş olup toplantı sona ermiştir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık