19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Etkinliği

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Etkinliği

. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı ve Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş’ın konuşmacı olarak katıldıkları programa Kazım Karabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Karaman Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, KKMYO Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ayrıca Çanakkale Zaferi denince akla gelen ilk isimlerden Anzaklı Ömer’in hayat hikâyesi anlatıldı ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri okundu.

Nice 100 Yıllara Çanakkale Ruhuyla

Doç. Dr. Caner Arabacı programda yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin sadece bulunduğu coğrafyayı değil, tüm dünyayı etkileyen büyük bir mücadele savaşı olduğunu belirterek, “Savaş, Türk milleti için olmak ya da ölmek anlamına geliyordu.” dedi. 

Doç. Dr. Caner Arabacı Çanakkale’de milletimizin 250 binden fazla şehit verdiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmetçik, canını çelik tabyalar karşısında siper ederek vatanının şerefini, namusunu çiğnetmedi. Savaşta yaşanan can kayıplarının arkasında teknik yetersizlik, bilimde gerilik, silah sanayisinde dışarıya muhtaçlık gibi nedenler etkili oldu. Eğer denk şartlarda savaşılsaydı ve Türk savunma sistemi uygulansaydı kayıp iki yüz ellide bir olurdu. Çanakkale’de destan yazanlar, Âsım’ın neslidir. Düşmanın bombardımanına, saldırılarına karşı durmuşlar, bin bir hile ve tuzakla karşısına çıkan orduları ufacık bir karada geri çevirmişlerdir.”

Doç. Dr. Caner Arabacı, “Barış zamanında, savaşlarda döktüğümüz kanın yarısı kadar ter dökmezsek ileride yine kanımızın döküleceğine şahit olmamız kaçınılmazdır.” tespitinde bulunarak konuşmasını tamamladı. 

Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ise yaptığı konuşmada Çanakkale ruhuna atıfta bulunarak, “Bu ruhu yeni neslimize ve çocuklarımıza anlatmamız bir vatan borcudur. Yaşadığımız şu günlerde de birlik ve beraberlik anlamında Çanakkale ruhu gibi bir ruha sahip olursak kardeşçe yaşayabilmemiz mümkün olacaktır.” dedi. 

Program, gazilerimize teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

yukarı çık