Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Mücadele Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

Mücadele Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

İlimizde tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda 08-09 Aralık 2018 Cumartesi ve Pazar günü İlimiz merkez ilçe Başkışla, Kızılyaka, Damlapınar, Göcer ve Yılangümü köylerinde yaban domuzu sürek avı düzenlendi.
Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülâsyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda İlimiz merkez ilçe Başkışla, Kızılyaka, Damlapınar, Göcer ve Yılangümü Köylerinde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak, 08-09 Aralık 2018 Cumartesi ve Pazar günleri yapılan mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avında 43 adet yaban domuzu itlaf edilmiştir. Tarımsal üretimimizin emektarı olan; çiftçilerimizin ürünlerinin korunması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personellerimize, avcılarımıza, Alay Komutanlığımıza, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğümüze ve Sağlık İl Müdürlüğümüz çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık