12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Öğrenciler “Sağlıcakla Kal” Diyorlar

Öğrenciler “Sağlıcakla Kal” Diyorlar

 imzalanan protokolle tekrar hayata geçti. Protokol imza törenine Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu ve daire amirleri katıldı.

 

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Karaman Devlet Hastanesi’nde yapılan törenle uygulamaya konulan “Sağlıcakla Kal Projesi” geçtiğimiz yıl başarıyla gerçekleştirilmişti. Projede görev alan öğrenciler, proje kapsamında hizmet alan yaklaşık 15 bin hasta ve hasta yakınının memnuniyeti sebebiyle proje tekrar uygulamaya kondu.

 

17.02.2014 – 06.06.2014 tarihleri arasında uygulanacak olan projeyle hastanede yer bulma konusunda zorluk çeken hastalara destek olunacak, hastalar daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alma imkanına kavuşacaklar. Projede yer alan 8 liseden her gün 15 öğrenci hastaların hizmete daha kolay ulaşmaları ve daha kısa sürede tedavi görmelerini sağlayacak. Tedavi sürecinde yatan hastalara istemeleri halinde gazete, kitap, dergi okuyacaklar.

 

Protokol imza töreninde projeyle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Yaklaşık 4 ay boyunca 480 öğrencimizle hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olmaya çalışacağız. Değerler eğitimi ile öğrencilerimize vermeye çalıştığımız, toplumumuzun geçmişten bu yana yaşattığı yardımlaşma gibi davranışları burada görmüş olacağız. Sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, onların özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi sağlanmış olacaktır.” dedi.

 

Vali Murat Koca da, projenin hayata geçirilmesini sağlayan kurumlara teşekkür ederek, “Kurumlarımız rutin işleriyle birlikte bu tür projelerle hem kurumlar arası işbirliğini sağlamakta hem de topluma örnek olmaktadırlar. Sağlıcakla Kal projesinde yapılacak çalışmaların geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum." diye konuştu.











yukarı çık