17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

SAVUNMA SPORU ''WUSHU'' ARTIK KARAMAN'DA

SAVUNMA SPORU ''WUSHU'' ARTIK KARAMAN'DA

 Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçecek olan  savunma sporu ''Wushu'' için kayıtlar başlamıştır. Çalışmalar Cumartesi ve Pazar günleri Kazım Karabekir Güreş Salonunda saat 13.00 ile 15.00 arasında, Wushu Antrenörü Kadir Sefa Bayraktar eşliğinde yapılacaktır.

KARAMAN GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Adres :Kazım Karabekir Paşa Mah. Şehit İsa Kahraman Cd. No:5

Tel: 0 338 213 16 61 - 0 338 212 26 20

​Çin Halk Cumhuriyeti'nde geliştirilen bir gösteri sporu olan ve tarihi binlerce yıl öncesine dayanan wushunun Çin'den sonra en çok gelişip yaygınlaştığı ülke Türkiyedir.

Modern wushu müsabakaları tao ve sanda olmak üzre iki türden oluşur. Tao müsabakasında sporcular değişik stillere ait formlar ve manevraları sergiler; bunlar belli kurallara göre değerlendirmeye alınır. Sanda ise wushunun dövüş bölümüdür. İki bölümü bulunan bu spor, Türkiye'de hızla gelişmeye başlamıştır.Wushu, aslında olimpik bir spor, fakat olimpiyat programında 1936'da yer almasına rağmen, bu dalın anavatanı Çin'in dünyaya kapanmasından dolayı olimpiyatlardan çekilmiştir. Günümüzde ise federasyonu kurulmuş ve dünyaya hızlı şekilde yayılan spor branşı olmuştur. Şu an Dünya Milli Olimpiyat Komitesi'nin programında yer alıyor. Wushu, 2020 Olimpiyatları'na da dahil edilecek spor dalı olacaktır.

yukarı çık