11 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

TARİHİ PROJEDE İLK KAZMA VURULDU

TARİHİ PROJEDE İLK KAZMA VURULDU

 Karaman Devlet Hastanesinin yeni binasına taşınmasıyla Karaman Belediyesi Aktekke Kent Meydanı Projesi çalışmaları kapsamında bazı binaları yıkıyor. 

Belediye ekiplerince, daha önce İmaret Aşevi olarak kullanılan bina tamamen yıkıldı, hemen yanında bulunan ve Mevka (Mevlana Kalkınma Ajansı)’nın tanıtım ofisi olarak kullandığı ve daha sonra tahliye ettiği binayı da yıkıyor. 

22 hektarlık bir alan üzerine uygulanacak olan proje, modern şehircilik anlamında son derece önemli bir proje. Aktekke Kent Meydanı Projesi ile bölgede bulunan tarihi mekânlar ön plana çıkartılacak. Bu alanda Türk Dil Müzesi, yürüyüş alanları, su oyunları, nostaljik tramvay ve kültürel etkinliklere hizmet edecek mekanlar oluşturulacak. Dolayısı ile Aktekke Camii ve Süleyman Bey hamamından başlayıp kaleye kadar olan bölge yeniden yapılandırılacak.

 “Olmaz denilen rüyaydı” 

Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu şunları kaydetti; 

“Yapılamaz denilen bu önemli projeyi hamdolsun hayata geçiriyoruz. Bu önemli proje ile Karamanımızın tarihi dokusu korunmuş olacak, şehrimize kültürel mekânlar kazandırılacak ve turizm için önemli bir hamle gerçekleşmiş olacak. Ayrıca yeşil alan konusunda kentin göbeğinde geniş bir mekân gelecek nesillere miras kalacak. Karamanımıza hayırlı olsun” dedi.






yukarı çık