Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

08 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

TKDK TANITIM TOPLANTISI YAPILDI.

TKDK TANITIM TOPLANTISI YAPILDI.

 Toplantıya Vali Murat Koca, TKDK İl koordinatörü Bahtiyar Çetin, ve basın mensupları katıldı. Vali Murat Koca “ TKDK’nın Karaman’da ciddi bir tanıtılma problemi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir kurumun Karaman’da olduğundan herkesin haberdar olması gerekir. Çünkü bir çok vatandaşımız TKDK kim ne iş yapar hangi konularda kime destek sağlar bilmiyor.

Karaman gibi büyük bir tarım ve hayvancılık kentinde böyle bir kurumu herkesin bilmesi gerekiyor.”dedi. Toplantıda konuşma yapan TKDK Laraman il koordinatörü Bahtiyar Çetin “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile sağlanan kaynakların kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla, 5648 sayılı “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında” kanunla 18.08.2007 tarihinde Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak kurulmuştur.

TKDK Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve AB Standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar tedbiri kapsamında; süt üreten tarımsal işletmelerin ve et üreten tarımsal işletmelerin desteklenmesi, Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve AB standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar tedbiri kapsamında süt ve süt ürünlerinin işleme ve pazarlanmasının, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının, meyve ve sebzelerin işlenme ve pazarlanmasının, su ürünlerinin işlenmesini ve pazarlanmasını destekleyen bir kurumdur.”dedi.


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık