18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Toki iddialarına Başkandan cevap

Toki iddialarına Başkandan cevap

Geçtiğimiz hafta Toki tarafından yapılan 400 konutun kura çekimi beraberinde tartışmaları da getirmişti. Karamaninsesi.com’un gündeme getirdiği tartışma kamuoyunda ciddi yankı buldu. Gerek Milletvekillerini gerekse Ak Parti’ye durumu anlatan onlarca vatandaş konu hakkında açıklama istemişti. TOKİ çekilişinde evi olan kişilerinde kazandığını söyleyen vatandaşlar durumdan ciddi anlamda rahatsız olmuştu.
 
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu. Herhangi bir torpilin söz konusu olmayacağını söyleyen Ertuğrul Çalışkan, Toki’nin zaten yedek liste diye bir durumun hiç olmadığını belirtti.
 
Vatandaşın konuyu yanlış anladığını söyleyen Ertuğrul Çalışkan; “ Bildiğiniz gibi Toki geçtiğimiz hafta, emekliler için yapılacak olan 400 konutun çekilişini yapmıştı. Çekilişin ardından ismi çıkan kişilerin bazılarının evi olduğu ve burada haksızlık yapıldığı dile getirilmişti. Öncelikle şunun altını çizmek lazım, Toki bugüne kadar zaten yedek liste diye bir çalışması hiç olmadı. Bildiğiniz gibi 2600 kişi müracaatta bulunmuş ve bunların kayıtları alınmıştı. Şunu iyi bilmek lazım ki; Mülkiyet gizliliğine göre hiçbir kimsenin adı soy adıyla üzerinde mülkiyeti var mı yok mu öğrenme hakkınız yoktur. Yapılan kura da adı çıkan 400 kişinin sadece kimlik bilgisiyle kaydı yapılmıştır. Bu önümüzde ki günlerde kesin araştırma yapılacak. Yani 400 kişi mülkiyet araştırma yapmamız için bize yetki vermesi gerekiyor, yetkiyi aldıktan sonra üzerinde kendisine ait evi var mı yok mu öğrenebileceğiz. Diyelim ki; 400 kişi içerisinde 50 kişinin evi var, işte o zaman 50 kişilik kura çekilişi tekrar yapılacak. Bildiğiniz gibi ödemeler 1,5 yıl sonra başlıyor o zaman içerisinde belki ev almaktan vaz geçecek olan vatandaşlarımız olacak veya hayatını kaybeden kişi olabilir. Bu eksilen isimlerin yeri doldurulması için tekrar kura çekilişi gerçekleşecek. Kıymetli hemşerilerim kalbi rahat olsun kesinlikle torpil diye bir şey söz konusu değildir. Her şey şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşecek.” Dedi.  

yukarı çık