20 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

“TOPRAKTAN ELDE EDİLEN KAZANÇ EN HAYIRLI KAZANÇTIR”

“TOPRAKTAN ELDE EDİLEN KAZANÇ EN HAYIRLI KAZANÇTIR”


Ticaret Borsa Binasında Düzenlenen Törene Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay,Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ, Buğday Pazarı esnaflar ve Çiftçiler Katıldı. Açılış Konuşmasını Yapan Borsa Başkanı Baştuğ "borsa olarak esnafa ve çiftçiye en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz, Borsa'nın ülkemizin sayılı borsalarından birisidir. Bugün yoğun bir sezonun ilk mahsulünün satışı için buraya toplandık. Yeni mahsulle sezonunu açmış oluyoruz. Çiftçilerimize ve esnafımıza bereketli bir sezon diliyorum" dedi.

Baştuğ'dan sonra Konuşan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu "topraktan elde edilen kazanç en hayırlı kazançtır. Ben çiftçiliği hiç bilmem. Belki de burada en son konuşacak olan benim. Fakat üretimin hangi zor şartlar altında yapıldığını çok iyi biliyorum. Ben bol kazançlı bir sezon diliyorum. Belediye olarak gerek üreticilerimize gerek borsamıza her zaman gereken destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Kuran'ı Kerim okunması ve duanın ardından, merkeze bağlı Başharman köyünden Mehmet Kocaman'ın tarlasından kaldırıp borsaya getirdiği ilk mahsul 500 kilogram arpa,  açık arttırmaya çıktı. Bu ilk mahsulü, bugday pazarı esnafından Olcay Ülkümen, kilogramı 5 lira 50 kuruştan satın aldı. Törenin sonunda üretici ile esnafa, Ticaret Borsası yönetimi tarafından Cumhuriyet altını armağan edildi.


yukarı çık