19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

TÜİK İşyeri Anketi artık Web'den cevaplanacak

TÜİK İşyeri Anketi artık Web'den cevaplanacak

 Gazetemiz Sahibi Nevzat çetin ile bir süre sohbet eden Çapoğlu TÜİK’in yeni başlatmış olduğu anketlerin Wep üzerinden cevaplanması konusunda şunları aktardı.

“Türkiye İstatistik Kurumu, Dünyada ve Ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla işyeri bazındaki tüm araştırmaları 2014 yılı Ocak ayından itibaren sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütecek. Bundan sonra işyerleri ve Kurum/ Kuruluşlardan kağıt ortamında veri derlenmeyecek.

Uygulama çerçevesinde işyerlerinden daha önce kağıt ortamında veya e-posta yoluyla toplanan, uzun zaman ve zahmetli bir süreç gerektiren veri toplama yöntemi yerine çağın gereklerine uygun olarak internet üzerinden veri toplanacaktır. Bu kapsamda İşyerlerine tüm anketlerde kullanacağı ve sadece kendileri için üretilen bir kullanıcı adı ve şifre verilecek olup, bu şifre ile istenen bilgilerin veri girişi belirlenmiş tarihlerde kendileri tarafından doğrudan internet üzerinden girilecektir.

5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunun 8. Maddesindeki İstatistikî birimler, ülkenin ekonomi, sosyal, demografi, kültür, çevre, bilim, teknoloji ve ihtiyaç duyulan diğer alanlardaki resmi istatistikleri üretmek üzere, Anayasa’da belirlenen temel haklar ve ödevler çerçevesinde, kendilerinden istenen veri veya bilgileri, Başkanlığın belirleyeceği şekil, süre ve standartlarda eksiksiz ve doğru olarak ücretsiz vermekle yükümlüdür” hükmünden hareketle yapılan düzenleme gereği, Türkiye genelinde olduğu gibi Konya ve Karaman illerindeki tüm işyeri anketleri 2014 Ocak ayından itibaren “web” üzerinden dolduracaktır.

2007 yılında oluşturulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile nüfus sayımlarını elektronik ortamda yaparak önemli kaynak tasarrufu sağlayan TÜİK, bu yeni uygulama ile işyeri istatistiklerini “web” üzerinden derlemeye başlayarak önemli bir adım daha atmış olacaktır.”


 

yukarı çık