20 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

ZİYA HOTAMIŞLI'DAN 23 NİSAN MESAJI

ZİYA HOTAMIŞLI'DAN 23 NİSAN MESAJI

      Ziya Hotamışlı mesajında:"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz."dedi.
     23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin, yeniden büyük medeniyet kurma yolundaki dirilişinin başlangıcıdır.Ankara’da 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94’üncü yıl dönümü kutlu olsun. Bu kutlu gün, Gazi Meclisimizin Türklük camiasına, İslam alemine, sömürü ve işgal altındaki mazlum milletlere ve bütün insanlığa duyurduğu “Misak-ı milli” ve “Ya istiklal ya ölüm!” kararının en büyük ve en görkemli tecellisidir.
     23 Nisan coşkusu, çocuklarımızın umut saçan göz bebeklerinden bütün kalpleri saracaktır.23 Nisan’ların, 19 Mayıs’ların, 30 Ağustos’ların, 29 Ekim’lerin kıymetini her zamankinden daha iyi bilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Türk vatanı üzerinde gerçekleştirilen yıkıcı operasyonlar, ülkemizin güvenliğini, bütünlüğünü, dirliğini tehlikeye sokmaktadır.
      Bugün gelinen noktada Milli Bayramlarımıza, Öğrenci Andı’na, hatta İstiklal Marşı’na takınılan düşmanca tutumlar geldiğimiz noktanın ne kadar elem verici olduğunu göstermek açısından önemlidir.
      TBMM’nin açılışının yıldönümünde demokrasiye daha fazla sahip çıkmalı; anayasal kurumların zarar görmemesini sağlamalı; bütünleştirici bir dil kullanmalı; milli hasletlerimizi örselemek yerine, onları başımızın tacı yapmalıyız. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir.
Hotamışlı:Mutsuz çocuklar ile ne ülkemizin yarınlarını inşa edebiliriz ne bağımsızlığımızı ve demokrasiyi muhafaza edebiliriz ne de milletimizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırabiliriz.
Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza öyle bir Türkiye bırakabilmeliyiz ki, onlar; Türküm, doğruyum, çalışkanım diye gururla haykırabilmeli; özünden çok sevdikleri güzel yurdumuzda, küçüklerini korumanın, büyüklerini saymanın erdemini yaşayabilmeli; Ata’mızın açtığı yolda gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyebilmeli; “Ne Mutlu Türküm Diyene!” nidalarıyla varlığını adadıkları büyük Türk milletine sonsuz bir güven vererek, geleceğe koşar adımlarla ilerlemelidir. 
       Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.Ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Ziya HOTAMIŞLI
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı

yukarı çık