17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

93/2 TERTİPLERİN KINA GECELERİ BAŞLADI.

93/2 TERTİPLERİN KINA GECELERİ BAŞLADI.

 Dün akşam Sümer mahallesinde 93/2 tertip asker adayı MHP İlçe Yöneticisi Hüseyin Gül’ün Yeğeni, Hüseyin Göregen için evlerinin önünde düzenlenen kına gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Anadolu’da bir gelenek haline gelen asker kına geceleri ve eğlencelerinde Hüseyin Göregen’in kına gecesi görülmeye değerdi. Okunan dua ve yapılan kına töreninin ardından, arkadaşları ile birlikte bol bol yöresel oyun oynayan gençler ve asker adayları birbirinden güzel figürlerle dans ederek asker adaylarına moral verdi.

Karaman’ın asker eğlencelerinde oyun havaları, popüler parçalar ve canlı müzik eşliğinde oynayan gençler coşkuyu artırarak gecede eğlenmenin ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşadı. Davul ritmi eşliğinde zaman zaman Kirazdalı, köçek oynayan, peçete, yağmuru ile oyun alanını ışık boğumuna çevirerek eğlenen Asker adayı ve dostları, vatan topraklarında göreve gitmek için sabırsızlıkla bekleyen arkadaşlarıyla unutulmaz bir gece yaşadı.

“İşte böyle olur Karaman’ın asker uğurlama törenleri”dedirten eğlence gecesine katılanlar bu geleneği bir kez daha görmenin de ayrıca mutluluğunu yaşadı. Gece sonunda asker adaylarıyla kucaklaşan arkadaşları ve geceye katılan misafirler tebrik dileklerini sunarak eğlence gecesini tamamladı.

Bizde Karaman Bülten Gazetesi olarak Hüseyin Göregen Kardeşimize Hayırlı Tezkereler Diliyoruz.

yukarı çık