19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Başkan Çalışkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Başkan Çalışkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; kadınların dünyanın en nadide varlıkları olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünya arzu ettiğini ifade etti.

Her türlü takdire layık olan kadınlarımızın bugün dahi bazı toplumlarda maalesef hak ettikleri değeri göremediklerini ifade eden Başkan Çalışkan, şunları kaydetti:

“Dinimiz kadın ile erkeği ayırt etmemiş, Sevgili Peygamberimiz (S.A.S.) ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ şeklinde buyurarak Cennete ulaşma yollarından birinin anneye itaat, hürmet ve hayır dualarını almakta olduğunu buyurmuşlardır. Çevremizde fedakârca çalışarak hem çocuklarını yetiştirmeye gayret eden, hem de aile bütçesine katkıda bulunan kadınlarımızın sorunlarının paylaşılması konusunda herkes üzerine düşen görevleri yapmalıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünya’da ve ülkemizde kadınların eşitlik, daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, bu vesileyle; tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Kadınlara Yönelik Hizmetlerimiz Devam Ediyor

Başkan Çalışkan; "Karaman Belediyesi olarak bizler her fırsatta kadınlarımıza yönelik hizmetler yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı devem ettirdik ve ettireceğiz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren hanım merkezlerimizde yüzlerce kadınımız spor yapıp, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımızı bilgilendirmek için konferanslar ve söyleşiler düzenliyor ayrıca onlara psikolojik destek sağlıyoruz." dedi.

yukarı çık