19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

BİLİM MERKEZİ MİNİKLERE IŞIK TUTUYOR

BİLİM MERKEZİ MİNİKLERE IŞIK TUTUYOR

Özel Yunus Emre Kreşi’nden gelen yaşları 4 ve 6 arasında değişen 30 minik öğrenci, deneme ve bilim merkezini gezdiler. Öğrenciler burada deneyimli öğretmenler eşliğinde uygulamalı olarak görsel deneyleri yakından gördüler.

 

Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar, “İnsanlar doğdukları andan itibaren duyu organları yardımıyla doğayı tanıma çabası içerisindedir. 3-10 yaş arasında hayal dünyasının geniş olması ile bu çaba azami değerini kazanır. Bu yaşlarda ilgilendikleri uğraşlar bu yüzden çok önemlidir. Ne yazık ki bu yaşlarda çocuklarımız bilgisayar çağının tuzaklarına düşerek Bilim ve Teknoloji’den yani keşif ve hayal gücünün nimetlerinden uzaklaşabiliyorlar. İşte tam bu noktada Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi devreye giriyor. Her yaş gurubuna hitap eden Deneme ve Bilim Merkezi, çocuklarımızın hayal gücünü, gerekli araç gereçler ve uzman öğretmenlerin desteği ile tetikliyor.” dedi.

 

Özel Yunus Emre Kreşi öğrencileri, ilk kez gördükleri deney üniteleri ile eğlenceli vakit geçirirken, mikro dünya ile tanışmanın zevkine de vardılar. Mikroskopta kan hücrelerine bakan öğrencilerin şaşkınlıkları gözlerinden okundu. Çocukların ilgisinden memnun kalan veliler ise, deneme ve bilim merkezini Karaman’a kazandıran Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’ ya teşekkür ettiler.

yukarı çık