19 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Bu bayram, öz ve öz milletin bayramıdır

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Bu bayram, öz ve öz milletin bayramıdır

 siyasette ve devlet yönetiminde millet iradesini, ulusal egemenliği her şeyin üstünde tutmuşlardır. Onların ayrıca savaş koşullarında bile çocuklara, gençlere verdikleri önemi 23 Nisan 1920 de Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan TBMM’nin Kuruluş gününü onlara bayram olarak armağan etmeleri göstermiştir. 
            23 Nisan sadece TBMM’nin açıldığı gün değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet olma yolunda atılmış ilk adımdır. Ulus devlet kendi devletinin ve milletinin menfaatlerini başka devletlerin menfaatlerinden üstün tutma esasına dayanır. Bu sebeple ulus devlet az gelişmiş ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynakları ve insan gücünü sömürerek yaşayan emperyalist güçlerin karşısındaki en güçlü engeldir. Öyleyse gün çocuklarımızın geleceği için evrensel insan hakları, hukukun üstünlüğü demokrasi ve bunların teminatı olan ulus devlet için bir olma ve mücadele etme günüdür.

            Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Bu bayram dünya barışının, dünya çocuklarının bayramıdır. Bu bayram barışın geleceğine ve geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur. Bu bayram Anadolu'nun çocuklarının, özellikle de yoksul çocuklarının, öksüz ve yetimlerinin hayata tutunmaları için yakılan bir umudun ışığının adıdır. Bu bayram, öz ve öz milletin bayramıdır.

İşte onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, TBMM'nin açılışında bulunanlarla, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.

yukarı çık