16 Mayıs 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Diyanet-Sen’den istifalar neden oluyor

Diyanet-Sen’den istifalar neden oluyor

Memur-Sen’e bağlı olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri sendikası Diyanet-Sen’in Karaman şubesinde üyelerin yönetime olan tepkisi istifalara neden olduğu belirtildi. 
Tüm Memursen Sendikasına bağlı olan Diva-Sen Karaman Şube Başkanı Galip Elkal haber sitemizi ziyaret etti. 
Son 5 ay içerisinde Memur-Sen’e bağlı olan Diyanet-Sen’den yaklaşık 50 kişinin istifa ederek Diva-Sen’e geçtiğini söyleyen Galip Elkal; “ Sendikamıza geçen üyelerimizin genel şikâyeti, Diyanet-Sen yönetiminin davranış ve tutumlardan doğan sıkıntılardır. Üyelerini sadece seçimlerde arayıp sorduklarını bunun dışında hiçbir zaman dikkate alınmadıklarını belirtiyorlar.” Dedi. 
 
Sadece sendikal olarak değil insani olarak ta üyelerine yardım ettiklerini her zaman sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Diva-Sen Karaman şube başkanı Galip Elkan; “ Öncelikle ülkemizin yaşadığı kötü günlerden dolayı üzüntümüzü belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi dün akşam Ankara’da hain bir saldırı düzenlendi ve 37 kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu ve bundan önceki hain saldırılar karşısında Türk halkı nasıl bir olduysa yine aynı şekilde olacağından zerre şüphemiz yoktur. Hiçbir plan bizim ümmet inancımızı yok edemeyecektir. Sizin aracılığınızla hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm Memursen’e bağlı olarak imamların sendikası olan Diva-Sen olarak Karaman’da hizmet veriyoruz. Yaklaşık 6 aydır başkanlığını yaptığım Diva-Sen’e sadece Diyanet-Sen’den yaklaşık 50 kişi geçmiştir. Ve geçmeye de devam ediyor. Diva-Sen hiçbir siyasi partinin taraftarı ve sendika kolu değildir. Siyaseti siyasetçilerin yapması daha doğrudur. Sendikacı olarak bizlerde sadece Sendika işini yapmamız gerekiyor, biz bu düşüncede olan bir sendikayız. Bu bağlamda mevcut Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine de çalışmalarında başarılar diliyor ve duacısı olduğumuzu belirtmek isterim.” Dedi. 
yukarı çık