18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Geylani anma programı için geri sayım başladı.

Geylani anma programı için geri sayım başladı.

Karaman’da gerçekleştirilecek anma programı için çalışmalar başlatıldı. Her geçen yıl daha geniş katılımın gerçekleştiği anma programı için bütün imkanların seferber edildiği bilgisi verildi. 
Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği (Kim-Der) ve İrfan Meclisi tarafından organize edilen Gavs-ul Azam Abdulkadir Geylani’yi anma törenine sayılı günler kaldı. Karaman’da 22 yıldır aralıksız gerçekleştirilen anma törenine bu yıl daha geniş katılım bekleniyor.
 
Anma programı geçtiğimiz yıl gerek katılım gösteren isimler gerekse program içeriği ile vatandaşlara manevi hazzın doruğa ulaştığı anlar yaşatmıştı. Kim-Der yönetiminden yapılan açıklamada; ‘’Ehli beyt aşığı vatandaşlarımızın yanı sıra Kadiri tarikatı meşayıhının da büyük ilgi gösterdiği programın 23.sü Karaman Demosan Otelde gerçekleştirilecek.
 
Programın geçen yıllara oranla daha geniş katılımla gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Yapılan davetler sonucunda Karamanlı hemşerilerimizin yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından yoğun katılım gerçekleşeceği yönünde geri dönüş alıyoruz. 25 Ekim Cumartesi günü Demosan Otel’de Büyük İslam Alimi ve Mutasavvuf Gavs’ul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretlerini anma törenine bu vesileyle tüm halkımızı davet ediyoruz.
 
Ayrıca Kim-Der olarak Geçtiğimiz yıl, konuşmacılar, ilahi ve ezgi sanatçıları, sakal-ı şerif ziyareti, kutsal emanetlerin gösterimi ve devran-ı zikir şeklinde ilerleyen program akışının bu yıl daha yoğun olmasını hedefliyoruz’’ denildi.

yukarı çık