18 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Karaman'a Gıda Ve Tarım İhtisas Üniversitesi Kurulacak

Karaman'a Gıda Ve Tarım İhtisas Üniversitesi Kurulacak

Bir otelde gerçekleşen toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Toplantıda konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Organize Sanayi Bölgesinin şehrin gelişimine çok katkısı olduğunu belirtti. Başkan Çalışkan, markalaşmada dev adımlar atılacağı dile getirerek projeler hakkında bilgiler verdi.
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Karaman Organize Sanayinin büyük sıçramalar yaptığını belirtti. Akgün 12 yıl boyunca Karaman'ın ülke ekonomisine daha çok katkı sağlaması için çalıştıklarını dile getirdi.


AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker, Karaman ekonomisinin ülke ekonomisine olan katkısını daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirerek ''Karaman'ın ülke ekonomisinin güzide insanlarımız, hepsinin ayrı bir başarı hikayesi olan iş adamlarımız sizinle burada bulunmaktan memnuniyet duyurum. Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş aşamasında babamda memur olarak vazife yapmış ve emeği geçmiş biridir. Bugün baktığımız da Organize Sanayi Bölgesi lojistik imkânlarıyla, Gümrük faaliyetleriyle, yollarıyla ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kurumsal kimlik kazanma arifesinde bulunuyor ve bunu da başarmış vaziyette. Tabi burada Karaman ülke ekonomisinde önemli bir yerde bulunuyor. 12. sıralarda olmamız çok büyük bir değer. Bu tabi ki sizlerin gayretli, azimli ve ekip ruhuyla çalışmanızla oldu. Bizler de sizlerden aldığımız güçle Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizleri en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizler problemleri çözmede sizlerden gelen referanslar ölçüsünde hareket edeceğiz. Çünkü sahayı bile problemlerin içerisinde olan daha çok sizlersiniz. Bu problemleri birlikte çözerek çok büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. 2023 hedeflerimize her açıdan olduğu gibi sanayi alanında da ulaşarak daha güçlü bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz'' dedi.
 
KONUK; ''KARAMAN'A GIDA VE TARIM İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ''
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk Karaman'a Gıda Ve Tarım İhtisas Üniversitesi kazandırmayı hedeflediklerini dile getirerek ''Bugün dünya da bir gelişmişlik bir farklılık var ise mutlaka bir huzur ortamı huzur iklimi var. Bugün ülkemizde Allah'a çok şükür huzur iklimi ve barış hâkimdir. Huzur iklimi ile birlikte ülkemiz çok hızlı bir şekilde kalkınmıştır. Bakın bugün dünya da huzur ortamı ve devlet düzeni varsa şansınız vardır. Yoksa malınız var mülkünüz var yatınız var katınız var bunun bir anlamı yok. Nitekim dün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da Libya'da bunlar vardı. Yatı katı olanlar vardı ama bugün onlar mülteci durumuna düştü. Hani ninelerimiz dua ederken der ya ''Allah Devlet düzeni versin'' diye işte bu çok önemli. Devlet düzeni ve sistem çok önemli.  Çünkü var olacaksak sistem olmalı.  Çok şükür devletimizde bu var. Ülkemizde demokrasi varsa huzur varsa can ve mal emniyeti varsa rekabet ortamı varsa insanlar da kendiliğinden bu büyümeyi sağlayacaktır. Lakin teşvik lazımsa teşvik verilmeli. İyi işlerin önünde mali kanun varsa bunlar kaldırılmalı ve finansmana ihtiyaç varsa bu da temin edilmeli. Bunları hazırlamakta siyasilerin işi olmalı. Allah'ın izniyle bu işleri yapmakta bizim ilk işimiz olacak. Sizin içinizden gelen biri olarak sizin sıkıntılarınızı biliyorum. Sanayicinin sıkıntılarını biliyorum. Özellikle gıda sanayisinin problemlerini biliyorum. Bizim sorumluluğumuzda dün Konya Şeker vardı ama buna Allah kısmet ederse Karaman da dahil olacak. Dolayısıyla sizlerin alacağınız mesafe benimde sorumluluğumda olacak. İnşallah burada Gıda Ve Tarım İhtisas Üniversitesini kuracağız. Çünkü bu ülke bilgiye daha doğrusu teknoloji adı altında üretilmiş bilgiye çok beden ödedik. Burada hedefleri ve sorunları olan fabrikalarımız bilgiyi başka yerde aramayacak. Bunun için bedel ödemeyecek. Bu sorunları İnşallah Karamanımız da çözüme kavuşturacağız'' dedi.

yukarı çık